"OHAL dönemi iş cinayetleri raporu" yayınlandı

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi "OHAL dönemi iş cinayetleri raporu" yayınladı. "Hani işçilere OHAL yoktu? OHAL’li iki yılda en az 3960 işçi yaşamını yitirdi" başlığını taşıyan raporda OHAL döneminde iş cinayetlerine ve AKP'li isimlerin ve sermaye derneklerinin başkanlarının ayrıntılı ifadelerine yer verildi.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi “OHAL dönemi iş cinayetleri raporu” yayınladı. “Hani işçilere OHAL yoktu? OHAL’li iki yılda en az 3960 işçi yaşamını yitirdi” başlığını taşıyan raporda OHAL döneminde iş cinayetlerine ve AKP’li isimlerin ve sermaye derneklerinin başkanlarının ayrıntılı ifadelerine yer verildi.

“OHAL’den istifade ile anında müdahale ediyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına da yer verilen raporda “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Temmuz 2017 Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nde “Şimdi grev tehdidi olan yere OHAL’den istifade ile anında müdahale ediyoruz. Diyoruz ki hayır, burada greve müsaade etmiyoruz” diye açıklamada bulundu. Nitekim OHAL döneminde Asil Çelik, EMİS Grup TİS, Akbank, Şişecam, Mefar, MESS Grup TİS ve Soda Kromsan grevleri milli güvenlik, sağlık nedenleriyle yasaklandı.” ifadesine yer verildi.

OHAL dönemi iş cinayetleri arttı

İş cinayetleri’nin OHAL döneminde artış gösterdiğine değinilen raporda; “İş cinayetleri işkolları açısından özellikle sanayide artış gösterdi. İşçi ölümleri metalde yüzde 100; enerjide yüzde 20; madencilik, tekstil, kimya, ağaç/kâğıt, çimento/toprak ve taşımacılıkta yüzde 10 arttı. Diğer yandan hizmet sektöründe ise konaklamada iş cinayetleri yüzde 50 arttı.” denildi.

 

OHAL dönemi iş cinayetleri raporu

OHAL dönemi iş cinayetleri raporu

Göçmen/mülteci işçilerin ölümünde yüzde 40’lık bir artış yaşandı

Raporda sonuç bölümünde göçmen/mülteci işçilere de değinilirken “İş cinayetlerinde göçmen/mülteci işçilerin ölümünde yüzde 40’lık bir artış yaşandı” maddesi yer aldı.