ODTÜ'de yemekhane boykotu

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü öğrencileri, yemek fiyatlarına yapılan yüzde 77 oranındaki zamma karşı boykot kararı aldı.

ODTÜ'de yemekhane boykotu

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü öğrencileri, yemek fiyatlarına yapılan yüzde 77 oranındaki zamma karşı boykot kararı aldı.

ODTÜ’de yapılan fahiş zammın ardından yemekhaneyi ve pastaneyi boykot eden öğrenciler, yönetimin zamla ilgili olarak yaptıkları ihaleyi gerekçe göstermesine de tepki gösterdi. İhalenin nasıl gerçekleştiğinin açıklamasını isteyen öğrenciler, fiyatların öğrencilerin de içinde bulunduğu bir komisyon tarafından belirlenmesini talep etti.

Evrensel‘in haberine göre, dayanışma ile yaptıkları yemekleri satışa çıkartarak kazanılan parayı kampüs içerinde barınan hayvanların veteriner ve beslenme masraflarına bağışlayan öğrenciler, hazırladıkları “Müşteri değil öğrenciyiz”, “I $ ODTÜ’’ dövizleri ile zamları protesto etti. Gün boyu devam eden oturma eyleminde şarkılar, türküler söylendi. Öğrenciler boykotun sonunda eylemlerin her gün devam edeceğini söylediler.

Yemekhane ihalesine kaç şirketin katıldığı, ihalenin nasıl gerçekleştiği, uygulanan fiyat politikasının ne olduğu gibi bilgilerin açıklanmasını isteyen öğrenciler “Yemekhane fiyatları yeniden belirlensin. Yemekhane fiyatları öğrencilerin de içinde bulunduğu bir komisyon tarafından incelensin ve öğrencilerin onay verdiği oranda zam yapılsın. Yemek için verilen sübvansiyon geri getirilsin” diyerek taleplerini sıraladılar.