NYT: ABD, THY'ye yaptırım uygulayacak

New York Times gazetesi, ABD'nin Türk Hava Yolları'na yaptırım uygulayacağını ileri sürdü.

NYT: ABD, THY'ye yaptırım uygulayacak

Amerikan New York Times gazetesi, Rahip Brunson’ın serbest bırakılmaması halinde ABD’nin Türkiye’ye bir dizi yaptırımda daha bulunacağı iddia etti. Haberde söz konusu yaptırımlardan birinin de THY’ye kısıtlama getirmek olabileceği öne sürüldü.

Gazeteden Helene Cooper ve Eric Schmitt’e konuşan üst düzey hükümet yetkililerinin bildirdiğine göre bu yaptırımlardan biri Türk Hava Yolları’na ( THY) kısıtılama getirilmesi. Ayrıca Trump yönetiminin, Türkiye’de neredeyse bir yıldır tutuklu bulunan bilim insanı Serkan Gölge ile ABD Konsolosluğu çalışanı üç Türkiye vatandaşının serbest bırakılmasını talep ettiği belirtildi.

Beyaz Saray süre vermişti

Beyaz Saray’dan bir yetkili, dün yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’de ev hapsindeki rahip Brunson’ı evine döndürmeye kararlı olduğunu belirtmiş “Önümüzdeki birkaç gün ya da bir hafta içinde herhangi bir gelişme olduğunu görmezsek yeni adımlar atabiliriz” demişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da Trump’ın rahip Brunson’ın serbest bırakılmamasından dolayı hayal kırıklığı yaşadığını söylemişti.