Nurettin Yıldız'dan fetvalarına savunma

Gerici Nurettin Yıldız, "Ben verdiğim fetvaları fıkhi gelenekten alıyorum" diyerek kendini savundu.

Nurettin Yıldız'dan fetvalarına savunma

“6 yaşındaki çocukların evlenebileceği”, “Asansörde halvet ortamı oluşabileceği”, “Yatak ve yorganın cinsel dürtüleri artırabileceği” gibi toplumsal yaşamı dinsel referanslara göre düzenleyen ‘fetva’larıyla gündemden düşmeyen gerici Nurettin Yıldız, kendisine gelen tepkilere yanıt verdi.

Cnn Türk’te Hande Fırat‘ın sunduğu ‘Gece Görüşü’ programında yandaş gazeteci Nevzat Çiçek, son olarak “Kocasından dayak yiyen kadın şükretsin” dediği ortaya çıkan ve hakkında ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ten soruşturma başlatılan Nurettin Yıldız ile olan görüşmesini anlattı.

4 gün önce Nurettin Yıldız’ı ziyaret ettiğini söyleyen Nevzat Çiçek, konuşmaların yer aldığı videoların güncel olmadığını kaydederek  Nurettin Yıldız’ı savunmaya çalışırken, Yıldız’ın kendisine “Ben hiçbir fetvayı kendi başıma uydurmuyorum. Ya piskologlar yorgan fetvasında olduğu gibi hastalarından gelen bir fetvayı soruyorlar ya karı koca arasında başka bir fetva oluyor ya bitcoin meselesinde oluyor ya islami finans meselesinde oluyor. Dolayısıyla da verdiğim fetvaları ben fıkhi gelenekten alarak bunları söylüyorum.” dediğini aktardı.