Nihat Hatipoğlu ateizmi çürütürse...

Gerici Nihat Hatipoğlu, bugünkü köşe yazısında "görmediğine inanmamak" olarak tanımladığı ateizmi kendince çürütmeye çalıştı.

Nihat Hatipoğlu ateizmi çürütürse...

Dini içerikli televizyon programları ile tanınan YÖK üyesi ilahiyatçı Prof Dr. Nihat Hatipoğlu, bugünkü yazısında ateizmle ilgili cehaletini konuşturdu.

Sabah Gazetesi‘nde kaleme aldığı yazıda, ateistleri “Hayat felsefesi gereği gözüyle görmediğine inanmayanlar” olarak tanımlayan Hatipoğlu, mikropların da görülmediğini, ancak bugün mikroskopla bakterilerden daha küçük molekülleri dahi görülebildiğini söylerken, “inkarcılar” diye bahsettiği ateistleri alaya alarak “Benim mikroskobum olmadığı için, ben mikropları hâlâ inkâra devam ediyorum. Çünkü gözümle görmedim henüz.” diye yazdı.

Yazısında komik örneklere “kütük” örneğiyle devam eden Hatipoğlu, “Duvarın ötesinde duvara dayalı duran kütüğü görmedikçe orada bir kütüğün var olduğuna da inanmadı. Binlerce kişi orada kütük var, dediler o, inanmadı.” ifadelerini kullandı.

Hatipoğlu, kendince ateizme “bitirici” vuruşunu ise “körlük” örneği ile yaparak “Ya sonradan kaza geçirip kör -ama- olsaydı, ne yapacaktı. Daha önce gördüklerini de inkâr edecekti.” iddiasında bulundu.

Hatipoğlu’nun yazısında o bölüm şöyle:

“Hayat felsefesi böyleydi.
Gözünün görmediğine inanmadı.
Gerçi mikropları da görmüyordu.
Bu gün mikroskopla bakınca ancak inandı.
Eskiden optik mikroskoplarla bakterilerden daha küçük detaylar seçilemiyordu. Şimdi, yeni materyaller sayesinde yeni optik mikroskoplar geliştirildi. Hücre içindeki moleküller gün ışığına çıktı.
Benim mikroskobum olmadığı için, ben mikropları hâlâ inkâra devam ediyorum. Çünkü gözümle görmedim henüz.
Duvarın ötesinde duvara dayalı duran kütüğü görmedikçe orada bir kütüğün var olduğuna da inanmadı. Binlerce kişi orada kütük var, dediler o, inanmadı.
İllaki görünce. Adamın imanı, gözüneydi. Ya sonradan kaza geçirip kör -ama- olsaydı, ne yapacaktı. Daha önce gördüklerini de inkâr edecekti.”