Nevin Yıldırım'a tahliye yok!

Kendisine cinsel saldırıda bulunan Nurettin Gider’i öldürmek zorunda kaldığı için aldığı müebbet hapis cezası bozulan Nevin Yıldırım'ın yeniden yargılandığı davada mahkeme tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi.

Nevin Yıldırım'a tahliye yok!

Kendisine cinsel saldırıda bulunan Nurettin Gider’i öldürmek zorunda kaldığı için aldığı müebbet hapis cezası bozulan Nevin Yıldırım’ın yeniden yargılandığı davada mahkeme tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi. Yıldırım, Yargıtay’ın bozma gerekçesine karşı “Eylemi tek başıma gerçekleştirdim” dedi.

Kendisine cinsel saldırıda bulunan Nurettin Gider’i öldürmek zorunda kaldığı için aldığı müebbet hapis cezası Yargıtay 1. Dairesi tarafından “Suçun tek başına işlenmediği” gerekçesi ile bozulması ardından Nevin Yıldırım’ın yeniden yargılandığı dava Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Nevin Yıldırım tutuklu bulunduğu Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı. Duruşmada Yıldırım’ı savunmak üzere 6 avukat hazır bulunurken, Yıldırım’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğu için öldürdüğü Nurettin Gider’in yakınları ve katılan avukatı hazır bulundu.

Yapılan kimlik tespitinin ardından duruşmaya geçildi. Duruşmada Yargıtay 1. Dairesi’nin bozma gerekçesi ile heyet değişikliğinden önceki tutanaklar okundu. İlk olarak savunması sorulan Yıldırım, Yargıtay’ın bozma kararına karşı avukatlarının savunma yapmasını istedi.

AVUKATLAR TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Ardından Yıldırım’ın avukatlarından Derya Demirkılınç, bozma ilamında geçen huşuların soruşturmanın şimdiye kadar eksik yapıldığını ortaya koyduğunu söyledi. Isparta Süleyman Demiral Üniversitesi Adli Tıp Kurumu ile İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun Nevin Yıldırım’ın akli dengesinin yerinde olup olmadığı yönünde vermiş oldukları raporların çelişkili olduğunu belirten Demirkılınç, adli tıp raporlarındaki çelişkilerin giderilmesini istedi. Ardından söz alan Avukat Oya Meriç ise, Yargıtay bozma ilamındaki hususların dikkate alınması durumunda Yıldırım’ın hukuki durumunun tamamen değişeceğini belirtti.

Avukat Fatoş Hacıvelioğlu da, Yıldırım’ın 6 yıla yakın bir süredir tutuklu olduğunu belirterek, tutukluluk için kanunda öngörülen sürenin aşıldığını söyledi. Tutukluluk halinin tedbir amaçlı olduğunu hatırlatan Hacıvelioğlu, tutukluluk sürecinin infaza dönüştüğünü belirterek, Yıldırım’ın tahliyesini istedi.

Ardından öldürülen Nurettin Gider’in eşi Keziban Gider ise, Yıldırım’ın Nurettin Gider’i tek başına öldürmediğini savunarak cezalandırılmasını istedi. Nurettin Gider’in annesi Zeynep Gider de, Yıldırım’ın cezalandırılmasını istedi. Ardından söz verilen katılan avukatı ise, Yıldırım’ın avukatlarının taleplerinin reddini istedi.

NEVİN YILDIRIM: EYLEMİ TEK BAŞIMA GERÇEKLEŞTİRDİM

SEGBİS üzerinden bağlanan Nevin Yıldırım’a son söz verildi. Yıldırım, “Daha önce de söylediğim gibi bu eylemi ben tek başıma gerçekleştirdim. Karşı taraf ısrarla ailemden birinin daha sanık olarak yargılanmasını istemektedir” dedi.

SAVCILIK YARGITAY KARARINA DİRENİLMESİNİ İSTEDİ

İddia makamı da mütalaasında, araştırılacak başka bir husus kalmadığını, mahkemenin Yıldırım’ın avukatlarının taleplerini reddetmesini ve Yargıtay’ın kararına karşı direnerek, Yıldırım’ın tutukluluk halinin devamına karar vermesini istedi.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Son olarak kararını veren mahkeme, Yıldırım’ın üzerine atılı suçun katalog suçlardan olduğu ve ceza miktarının alt ve üst sınırları ile dosya kapsamı itibari ile kaçma ihtimali ile delilleri karartma ihtimalinin olduğunu savunarak tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme ayrıca Yıldırım’ın avukatlarına savunmaları için süre verirken, yeniden adli tıp raporu alınması yönündeki talebin reddine ve Yargıtay kararına uyulup uyulmayacağı konusunda Yıldırım’ın avukatlarının beyanlarının alınmasının beklenmesine karar verdi.

Nevin Yıldırım duruşmanın sonunda gülerek kadınlara el salladı.

Duruşma sonrası konuşan avukat Fatoş Hacıvelioğlu, “Yargıtay tarafından dosya bozulmuştu. Suçun tek başına işlenmediği yönünde bir bozmaydı. Mahkemeden uyup, uyulmama noktasındaki biz beyanlarımızı sunmak için mahkemeden süre talep ettik. Gereken süreyi mahkeme bize verdi. Biz yine Nevin için haksız tahrik ve iyi hal indirimini başından beri söylüyoruz. Bu bir meşru müdafaa dosyası özellikle meşru müdafaanın akabinde mümkün olmadığı takdirde de haksız tahrik ve iyi hal indirimini talep etmeyi sürdüreceğiz” dedi.