Netanyahu: İran'ın düşmanca varlığına karşı güç kullanacağız

İsrail meşru Suriye yönetiminin izniyle bu ülkede bulunan İran güçlerine yönelik tehditkar mesajlarını arttırıyor.

Netanyahu: İran'ın düşmanca varlığına karşı güç kullanacağız

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, geçtiğimiz günlerde Almanya, Fransa ve İngiltere gibi Avrupa ülkelere gerçekleştirdiği ziyareti hakkında açıklamalarda bulundu. İsrail basınına konuşan Netanyahu, gerçekleştirdiği ziyaretin nedenini, Suriye’deki İran’a bağlı kuvvetlerinin geri çekilmesi olduğunu ifade etti.

Gerçekleştirdiği ziyaret ile ilgili konuşan Netanyahu, “Liderler benim belirlediğim ana hedefe katıldılar; İran’ın Suriye’den çekilmesini talep eden geniş bir uluslararası mutabakatın sağlanması. Ziyaretin amacı buydu ve büyük ölçüde başarıya ulaştı” ifadelerini kullandı.

Netanyahu, İran’ın Suriye’den çıkartılmasını “uzun bir süreç” olduğunu da belirterek, hedeflerin belirlenmesiyle birlikte bunu gerçekleştirebilmenin daha mümkün olduğunu söyledi.

Netanyahu, görüşmelerde aynı zamanda İsrail’in, ülkesinin kuzey sınırındaki İran’ın “düşmanca varlığını” güç kullanarak etkisizleştirmek konusunda kararlı olduğunu da ifade etti.

İsrail Başbakanı daha önce de İran’ın Suriye’de faaliyetlerine devam etmesi halinde, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı öldürerek yönetimi devirmekle tehdit etmişti.

http://gazetemanifesto.com/2018/05/07/israilden-acikca-tehdit-esadi-oldururuz/