Nagehan Alçı'dan provokatif yazı: Laik Sünni Türkler iç savaşta kaçacak

AKP-Cemaat ortaklığının medyadaki en sembolik yüzlerinden olan Nagehan Alçı, kendisini de kapsayan 'FETÖ'nün işbirlikçileri' ithamından duyduğu rahatsızlığı tahrik kokan bir yazıyla dışavurdu...

Nagehan Alçı'dan provokatif yazı: Laik Sünni Türkler iç savaşta kaçacak

AKP’li yazar Nagehan Alçı, seçimlere kısa bir süre kala Habertürk‘te kaleme aldığı köşe yazısında AKP ve CHP seçmenleri için yaptığı ‘sosyolojik’ incelemede mezhepsel ayrımcılığı tahrik edici ve laiklikten rahatsızlığını ortaya koyan ifadeler kullandı.

Seçim öncesi iki tarafta da karşılıklı fanatikleşme olduğunu, ancak AKP’nin tabanında Erdoğan etkisi nedeniyle bu gibi “savaş baltaları”nı çıkaranların tek hamlede etkisiz hale getirildiğini öne süren Alçı, CHP de ise ‘Laik yaşam tarzına sahip Sünni Türk’ (LAST) ismini verdiği azınlık bir grup olduğunu ve bunların intikamcı duygularla hareket ettiğini belirtti.

Toplumun yüzde 6-7’lik bir kısmını oluşturduğunu belirttiği bu grubun seçim yaklaştıkça “Tayyip Erdoğan’ı ve Erdoğancıları Adnan Menderes durumuna düşürme arzularına ket vuramayıp iç savaşı kışkırttığı” yalanını öne süren Alçı, “Oysa bir iç savaş ortamı oluştuğunda arkasına bile bakmadan kaçacak kesim de bu.” diye yazdı.

GEZİ YALANI: ARAZİ OLDULAR

Alçı’nın mezhep kışkırtıcılığı yaptığı bir diğer konu ise Haziran Direnişi ile ilgili oldu. Haziran Direnişi’nde hayatını kaybedenlerin mezheplerinin aynı olduğuna dikkat çeken Alçı, yine ‘LAST’ dediği kesimle ilgili tahrikine devam ederek “Ayaklanma başarıya ulaşır gibi olduğunda Taksim’i bu kesim doldurdu ama iş ciddiye binip çatışmalar çıkınca amiyane tabirle “arazi oldular” ve ortada yine Alevi yurttaşlarımız kaldı.” ifadelerini kullandı.

http://gazetemanifesto.com/2018/05/21/nagehan-alci-erdoganin-secimi-alacagi-garanti-akpyle-helallesin/