Nagehan Alçı'dan AKP'yi kurtarma çağrısı: Ekonomi çıkmaza girebilir, seçimleri erkene alın

AKP'li yazar Nagehan Alçı, Berat Albayrak'ın ekonomide uygulamaya koyacağı 'yeni' perspektifin yerel seçim öncesinde başarılı olma imkanının olmadığını öne sürüp, seçim tarihinin öne çekilmesini istedi.

Nagehan Alçı'dan AKP'yi kurtarma çağrısı: Ekonomi çıkmaza girebilir, seçimleri erkene alın

Habertürk‘ün AKP’li yazarı Nagehan Alçı, döviz ve enflasyondaki durumun uzun vadede ülke ekonomisini çıkmaza sokacağını belirterek yerel seçimlerin öne alınması çağrısında bulundu. Yeni rejimde devletinin kasasının teslim edildiği Berat Albayrak’ın AKP’li yazarlar arasında en büyük destekçilerinden biri olduğu bilinen Alçı, Albayrak’ın ekonomide uygulayacağı reçetenin yerel seçimden önce uygulanmasının imkansıza yakın olduğunu söyledi.

Yazısında Berat Albayrak’a desteğini de bir kez daha ilan eden Alçı, Albayrak’ın tavizsiz sermaye yanlısı söylemini “Albayrak, AK Parti çevresindeki kimi sözde iktisatçılar gibi boş hamaset yapmıyor. Sağduyu zemininde gerçek bir serbest piyasa iktisatçısı olarak doğru perspektifi gösteriyor.” diyerek överken “Peki bu perspektif uygulamaya nasıl geçecek? Uygulaması kolay mı? Açık konuşmak gerekirse önümüzde yerel seçimler varken uygulanması çok zor hatta belki de imkansız.” dedi.

“BU SARMAL ÇIKMAZA SOKAR”

“Zaten tam da bu noktada demokrasi ile ekonominin çelişkisi devreye giriyor. Seçmenler her zaman ekonomik olarak büyümek istiyorlar ve siyaset kurumu da iktidarda kalmak için ağır maliyetleri pahasına sürekli büyümeyi pompalamak durumunda kalıyor.” diyerek halka dayatılacak acı reçeteye işaret eden Alçı, “Doların ve enflasyonun yükselişi 24 Haziran seçimlerinde büyük etki yaratmadı ama bu sarmal ülke ekonomisini orta ve uzun vadede bir çıkmaza sokabilir. İşte bu sebeple, yani Türkiye’nin orta ve uzun vadeli menfaatleri için önümüzdeki yerel seçimlerin bir an önce, 16 Ekim 2018 gibi bir tarihte yapılması şart.” ifadelerini kullandı.

Alçı, seçimin bu tarihte yapılmasını AKP ve MHP grubuyla birlikte CHP yönetiminin de destekleyeceğini düşündüğünü belirtti.