Nagehan Alçı Suriye'ye saldırı için heyecanlı: Umut verici, ABD bunca zaman neden bekledi?

AKP'li yazar Nagehan Alçı, Suriye'ye yönelik ABD müdahalesi için "Zamanı geldi de geçiyor" dedi.

Nagehan Alçı Suriye'ye saldırı için heyecanlı: Umut verici, ABD bunca zaman neden bekledi?

Suriye’ye yönelik emperyalist tehditlerin saldırıya dönüşmesi beklenirken, Habertürk’ün AKP’li yazarı Nagehan Alçı “ABD bunca zaman neden bekledi?” diye ‘sitem’ ederek saldırıya açık desteğini ilan etti.

ABD Başkanı Trump’ın Suriye’ye saldırı sinyali verdiği  “Dünyanın en büyük savaş gücüne sahibiz… Şam yakınlarındaki korkunç saldırıya nasıl karşılık vereceğimizle ilgili bir karar aşamasındayız. Çok güçlü bir karşılık verilecek…” açıklamasını köşesine taşıyan Alçı, Trump’ın sözlerini ‘umut verici’ bulduğunu söyleyip, “ABD’nin Suriye’ye müdahale etmesinin zamanı çoktan geldi de geçiyor.” diye yazdı.

ABD ve NATO ülkelerinin öne sürdüğü ‘Kimyasal silah’ yalanına sarılan Alçı, “Irak’ta, Afganistan’da sırf kendi çıkarı için müdahale eden ABD bunca zaman neden bekledi?” ifadelerini kullandı.

NATO’nun parçalayıp işgal ettiği Yugoslavya’daki yıkımı örnek gösterip, “Bosna ve Kosova’daki gibi bir askeri müdahale şart” diyen Alçı, “ABD’nin gücünü dünyaya göstermek ve soğuk savaş dönemini andıran çıkışlar yapan Rusya’ya “gününü göstermek” amacını gütse de önemli olan sonuç.” diyerek olası emperyalist saldırıyı Habertürk ve Ciner Grubu adına şimdiden selamladı.