Nagehan Alçı AKP ve İP'in oy oranını açıkladı

AKP'li yazar Nagehan Alçı, AKP'nin oyunun yüzde 50 bandında olduğunu öne sürdü.

Nagehan Alçı AKP ve İP'in oy oranını açıkladı

AKP-MHP ittifakının 24 Haziran için erken seçim kararı almasının ardından düzen partileri arasında adaylık pazarlığı sürerken, yandaş yazarlar da AKP’nin oy oranı ile ilgili nabız tutarak durumun lehlerinde olduğunu ortaya koymaya çalışıyor.

Habertürk‘ün AKP’li yazarı Nagehan Alçı, AKP’nin oy oranının iki ay içinde yüzde 41’den yüzde 50 bandına yükseldiğini yazdı. Metropoll Araştırma Şirketi’ne dayandırdığı verileri yorumlayan Alçı, artışın en önemli sebebinin de Afrin operasyonu olduğunu savundu.

Alçı’nın köşesinde ilgili bölüm şöyle:

“24 Haziran kararının ardından, Metropoll Araştırma Şirketi’nin sahibi Özer Sencar’a son durumu sordum. Her ay partilerin oy oranını ölçüyorlar. Bana şöyle dedi Sencar: “Ocak-şubat ve mart ayına baktığımızda AK Parti’de düzenli bir artış görüyoruz.

Kararsızlar dağıtılmadan ocakta rakam 41.4 görünüyordu, şubatta bu 42.9’a çıktı. Martta ise 44.5’e. Kararsızlar dağıldığında 44.5 yüzde 50’ye tekabül ediyor. Yani bugün AK Parti tek başına yüzde 50 bandında.”

Bu artışın bence en önemli sebebi Afrin harekâtı. Beni Sencar da doğruluyor. Bu harekâtın partiye 3 puanlık bir destek artışı sağladığını söyledi. Özer Sencar, “İYİ Parti’nin oy oranı şu aşamada kararsızlar dağılmadan yüzde 8.5, dağılınca ise yüzde 9.7; MHP’den de yüzde 4 kadar oy İYİ Parti’ye gitmiş görünüyor” diyor.