Muharrem İnce'den HDP mesajı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Mehr Haber Ajansı'na konuştu, Kürt sorununa ve HDP'nin olası ikinci turdaki desteğine ilişkin açıklamada bulundu.

Muharrem İnce'den HDP mesajı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İran merkezli Mehr Haber Ajansı‘na konuşarak Kürt sorunu ve HDP ile ilgili iki soruyu yanıtladı.

İnce ajansın “Seneler boyunca Kürt sorununa yönelik yürütülen ancak sonuçsuz kalan barış sürecine karşı tutumunuz ne?” şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bu sorunun muhatabı elinde silah olan bir örgüt olamaz. Açılım sürecinde bu örgütün koşulsuz silah bırakmış olması gerekiyordu. Bu sağlanamadı. Dolayısıyla ortada bir barış süreci olmadığı çok kısa zamanda ortaya çıktı.Bizim Kürt sorununu terörün etki alanından çıkararak çözmemiz gerekiyor. Hiçbir devlet, kendi egemenliğine karşı kurulmuş bir silahlı örgütle masa başına oturmaz. Bunun koşulu silahın terk edilmesidir. Son yıllarda Kolombiya’da yaşananlara yakından bakılmasını isterim. Terör örgütü faaliyetlerini sürdürmeye devam ederse toplumsal barış talebi bugün olduğu kadar güçlü olmayacaktır. Barış sadece yetkililerin kendi arasında anlaşmasına değil, bütün bir halkın anlaşmasına dayanmalıdır. Kalıcı barış böyle sağlanabilir. Bize göre sorunun çözüm yeri halkın temsilcilerinin yer aldığı Meclistir.”

HDP MESAJI

İnce, “Seçimlerde ikinci tura kaldığınız takdirde diğer partiler ve özellikle de HDP’nin desteğini kazanmayı düşünüyor musunuz?” sorusunu da şöyle yanıtladı:

“Ben bütün seçmenlerimizin desteğini kazanma mücadelesi veriyorum. Elbette partilerin de desteğini arayacağım. Takdir kendilerinin olacaktır.”