Muharrem İnce: Dünkü sonuçların iki sevineni var

CHP Genel Başkanlığı yarışını kaybeden Muharrem İnce, "Dünkü sonuçların iki sevineni var: Tayyip Erdoğan ve Meral Akşener" dedi.

Muharrem İnce: Dünkü sonuçların iki sevineni var

CHP Kurultayı’nda Kemal Kılıçdaroğlu karşısında 790’a 447 oyla genel başkanlık yarışını kaybeden Muharrem İnce, seçimin ardından yaptığı açıklamada, sonuçların Tayyip Erdoğan ve Meral Akşener’i sevindirdiğini söyledi.

Habertürk’ten Nagehan Alçı‘ya konuşan İnce, “Son sözü delege söyledi, diyorlar halbuki son sözü millet söyleyecek. Dünkü sonuçların iki sevineni var: Tayyip Erdoğan ve Meral Akşener.” dedi.

İnce, mükerrer oy konusu ile ilgili olarak da Divan’ı ve Kılıçdaroğlu’nu suçlayarak “49 oy mu diyorlar, bu 49’un listesinin yayınlanması ve yeniden sayılması gerekirdi. Bir algı oyunu yaptılar. Genel başkan tüzüğü çiğnedi.” dedi.

KOCASAKAL’LA KARIŞTIRMAYIN

İnce, aday adayı olan ancak yeterli imzayı toplayamadığı için yarışa giremeyen Prof. Dr. Ümit Kocasakal için ise “Ben 1920’lerin Türkiye’sine dönmek istemiyorum. Ümit Kocasakal ile hiç benzerliğim yok. Beni onlarla karıştırmayın! Bu saatten sonra köy enstitüleri mi kurulur? Köyde çocuk yok ki! Çocuklar gecekondularda!” dedi.