"Muhammed bin Selman vuruldu"

Akıbeti ile ilgili net bir bilgi elde edilemeyen Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın vurulduğu öne sürüldü.

Yaklaşık 40 gündür ortalıkta görünmeyen Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

YDH’nin aktardığına göre, Selman’ın geçen ay Riyad’da gerçekleşen çatışmada, kraliyet sarayının dışında vurulduğu ve yaralı halde olduğunu ifşa edildi.

Habere göre, İslami Diriliş Partisi Genel Sekreteri Muhammed al-Masari, Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonuna verdiği röportajda, Bin Selman’a birkaç mermi isabet ettiği iddiasını güvenilir kaynaklara dayandırdığını kaydetti.

Masari, Bin Selman’ın yaralanmasının Twitter gibi sosyal medya kanallarında yaygınlaşmadan önce hanedan ailesi tarafından sızdırıldığını ve veliahdın darbe iddialarını yalanlamak için medya önüne çıkmayı planladığını söyledi.

21 Nisan’da Riyad’daki kraliyet sarayı önünde gerçekleşen çatışmaların görüntüleri medyada yaygın bir şekilde yer bulmuş, Suudi Arabistan’ın resmi haber ajansı bunun saraya çok yaklaşan oyuncak bir insansız uçağa ateş açılması hadisesinden ibaret olduğunu söylerken, bazıları ise hadisenin Kral Selman karşıtlarınca gerçekleştirilen bir darbe olduğu iddiasını dillendirmişti.