MİT tırları davası ertelendi

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun yargılandığı MİT TIR’ları davası ertelendi.

MİT tırları davası ertelendi

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun yargılandığı MİT tırları davası ertelendi.

Cumhuriyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, gazetenin eski Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun yargılandığı MİT tırları davasının 8’inci duruşması İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Basına kapalı görülen duruşmada Gül, Berberoğlu ve avukatları hazır bulundu.

”Durma” talebine ret

Önceki duruşma, Berberoğlu’nun müdafilerinin Yargıtay 16. Ceza Dairesi’ne yapmış oldukları “durma” yönündeki taleplerine ret yanıtı verildiği belirtildi. Duruşma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İstanbul TEM Şube Müdürlüğü’nce düzenlenen Can Dündar ve Erdem Gül’ün Gülen Cemaati ile irtibatlı olup olmadığına dair yapılan araştırma sonucunun rapor haline mahkeme gönderildiği belirtildi.

Duruşma ertelendi

Duruşma savcısı avukatların “durma” yönündeki taleplerinin reddini talep etti. Mahkeme heyeti, avukatların “durma” talebine yönelik, sonraki duruşma savunma yapacaklarını ve ek belgeler sunacağını dikkate alarak, sonraki duruşmada değerlendirmesine karar verdi. Duruşma, 6 Şubat’a ertelendi.

Enis Berberoğlu’na yurt dışına çıkış yasağı

Davada yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu için mahkeme yurt dışı çıkış yasağı konuldu.