MİT kimliği ile yol kesip tehdit ettiler

Şemdinli'de vatandaşların MİT kimliği gösteren biri tarafından yollarının kesilip tehdit edildiği öne sürülüyor.

MİT kimliği ile yol kesip tehdit ettiler

Hakkari’nin Şemdinli İlçesine Bağlı Derecik beldesinde Milli İstihbarat Teşkilatı kimliği ile yol kesen bir kişi yolda durdurduğu araçlarda arama yaptığı ve vatandaşları tehdit ettiği iddia ediliyor.

Yüksekova Haber‘in aktarımına göre olay, Derecik-Şemdinli karayolunun Samanlı-Maden mahallesi yol ayrımında meydana geldi. Söz konusu olaya maruz kalan vatandaşlar, “34 RC XXX plakalı kamyoneti ile bir kişi aniden yolumuzu kesti. Samanlı köprüsü mevkisindeki kullanılmayan kontrol noktasında birden kamyonetini önümüze çekerek bize üzerinde ‘Milli İstihbarat Teşkilatı’ şeklinde bir yazı olan mavi bir kart göstererek ‘ne işiniz var burada’ diye sordu. Neye uğradığımızı şaşırdık, bagaj ve araçtaki çantaları arayan kişi aracı iyice aradıktan sonra kimlik kontrolü yaptı. Türkçe konuşarak bizimle tehditkar şekilde konuştu.”

Şahsındaha sonra aracına binerek uzaklaştığını belirten vatandaşlar, “Durumu biraz araştırdık söz konusu şahsın S.A. isimli olduğu ve Maden mahallesinde (Bazgira) ikamet ettiğini öğrendik. Köy sakinleri bizden özür dileyerek söz konusu şahsın akli dengesi yerinde olmadığını söylediler bize. Durumu Ortaklar kontrol noktasındaki askerlere bildirdik. Bu olayın araştırılarak böyle kişilerin eşkiya gibi yol kesmelerinin engellenmesi lazım. Akli dengesi yerinde değilse nasıl araç kullanıyor? Cebindeki gerçek veya sahte MİT kimliğini kim ona verdi? O kadar güvenlik önlemi altında böyle bir olay nasıl yaşanır araştırılmalı” dedi.