Milletvekillerinden kendilerine implant ve gözlük imkanı

696 sayılı KHK'da yer alan hükümlere göre bu haktan Yargıtay ve Danıştay üyeleri ile bakmakla yükümlü oldukları aile fertleri de yararlanacaklar.

Milletvekillerinden kendilerine implant ve gözlük imkanı

Meclis Başkanlık Divanı, milletvekilleri, eski milletvekilleri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için gideri Meclis bütçesinden karşılanacak implant sayısını 8’den 12’ye ve her implant için malzeme bedelini 600 liradan bin liraya çıkardı. 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede yer alan hükümlere göre bu haktan Yargıtay ve Danıştay üyeleri ile bakmakla yükümlü oldukları aile fertleri de yararlanacaklar.

Hürriyet‘ten Bülent Sarıoğlu‘nun haberine göre, Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığındaki Divan toplantısında, geçen ay bazı üyelerin çekinceleri nedeniyle görüşülmeyen “implant desteği” karara bağlandı. Buna göre sayısı 13 bin 500’ü geçen milletvekili, eski milletvekili ve sosyal güvenlik şemsiyesindeki aile fertlerinin alt ve üst çene için 6’şar implant gideri Meclis bütçesinden karşılanacak. Gövde ve başlıktan oluşan implant malzemesi için bin lira ödenecek.

Meclis’in ödeyeceği gözlük ve çerçeve bedelleri de arttırıldı. Gözlük çerçeve için 350 lira, gözlük camı için 200 lira, işitme cihazında her kulak için 3 bin lira ve tamir ücreti Meclis bütçesinden ödenecek. Bu fiyatlar her yıl enflasyon oranında otomatik artacak. 696 sayılı kararname ile Yargıtay ve Danıştay üyeleri ile aile fertlerinin sağlık güvenceleri milletvekilleriyle aynı statüye getirildi. Buna göre Meclis Başkanlık Divanı’nda kararlaştırılan bedeller, yüksek yargı üyeleri ve aileleri için de kendi kurum bütçelerinden ödenecek.