MHP'den erken seçim çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında erken seçim çağrısı yaptı.

MHP'den erken seçim çağrısı

AKP’nin ‘Cumhur İttifakı’ndaki ortağı MHP’den ‘erken seçim’ çağrısı geldi. MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında erken seçim çağrısı yaptı.

Bahçeli toplantıda, “Bu şartlarda Türkiye’nin 3 Kasım 2019’u beklemesi mümkün değildir. 3 Kasım 2019’a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır.” diyerek erken seçim istedi. Bahçeli erken seçim tarihi olarak da 26 Ağustos 2018’i gösterdi.

Bahçeli’nin konuşmasında ilgili bölüm şöyle:

“Türkiye’ye saldırılar devam etmektedir. CHP siyasi köklerinden savrulup devlete kafa tutmak, devleti sokakta eritmek için kolları sıvamıştır. Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemi resmen hayata geçmeden malum odaklar tarafından devamlı yaralanmaktadır. İktidar partisiyle varılan uzlaşma neticesinde partimiz Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinde Cumhur İttfakı’nın iki paydaşından biridir. Cumhur İttifakı’nın titizlikle korunması elzemdir. Bu şartlarda Türkiye’nin 3 Kasım 2019’u beklemesi mümkün değildir. 3 Kasım 2019’a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. İttifakın başarıyla seçimlerden çıkılması için toplumsal olayların iyi takip edilmesi, atılan adımların verilere göre atılması gerekmektedir.

26 Ağustos’un Malazgirt’in yıl dönümünde yeni bir zafer ruhu ile Cumhurbaşkanını seçmeli ve en makul ve mantıklı yoldur. Seçimse isteğiniz hodri meydan. Sandık er meydanıdır, mertliğin kaynağıdır. Biz meydandan kaçmadık. Türkiye’ye pusu kuranları pususunda bozalım. Tercih büyük Türk Milleti’ne aittir. Ne istiyorsak Türk Milleti içindir. Ne amaçlıyorsak Türk Milleti’nin lehinedir.”

“Karar AKP’nindir”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı “erken seçim” teklifine ilişkin olarak bir açıklama daha yaptı. Bahçeli, “Teklif yaptık, karar AK Parti’nin, daha önce görüşmedik” ifadesini kullandı.