Metro şantiyesinde çalışan 700 inşaat işçisi işten çıkarıldı!

BAYBURT İnşaat firması, 700 inşaat işçisini işten çıkarttı.

Metro şantiyesinde çalışan 700 inşaat işçisi işten çıkarıldı!

Yenibosna-Çobançeşme Metro hattı şantiyesinde BAYBURT İnşaat firması, 700 inşaat işçisini işten çıkarttı. İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası, konuyla ilgili bir açıklama yayınlayarak, firmanın işçilere halihazırda ödemesi gereken ücreti ödemesi karşılığında işçilerin yasal haklarından vazgeçmelerini içeren bir sözleşme imzalattığını belirterek, inşaat patronlarının krizin faturasını emekçilere kestmeye çalıştığını, işçileri buna karşı sendikalı olmaya çağırdıklarını yazdı.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’nın (İYİ-SEN) konuyla ilgili açıklamasının tamamı şöyle:

İnşaat İşçisi Hakkını Teslim Etmeyecek!

Yenibosna-Çobançeşme Metro hattı şantiyesinde BAYBURT İnşaat firmasında çalışmakta olan 700 inşaat işçisi işten çıkartıldı. 

700 inşaat işçisini bir dakikada kapının önüne koyan BAYBURT firması inşaat işçilerine ödenmesi gereken ücretleri ödemek karşılığında yasal haklarından doğan yükümlülükleri yerine getirmemek için işçilere sözleşme imzalatmaya çalışıyor. 

Bu durum kabul edilemez!

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası üyesi inşaat işçileri ve şantiyede çalışan işçiler olarak hakkımız olanı almadan bir yere gitmeyeceğiz. 

Kriz yok söylemi ile işçiyi kandıran, ilk sıkıştıkları anda biz işçileri kapı dışarı etmekte, faturayı biz emekçilere kesmektedir. 

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası bu durumu kabul etmemektedir. İşten atma tehditlerine ve hak gasplarına karşı tüm şantiyelerde örgütlü mücadeleyi yükselteceğiz. 

İnşaat işçisi birlik olursa, tüm engelleri aşar!

Sömürüye, hak gaspına ve işsizlik tehditine karşı sendikalı ol!

İNŞAAT VE YAPI İŞÇİLERİ SENDİKASI 

İLETİŞİM: 0506 989 4954