Meteoroloji'den İstanbul'a uyarı

İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan sağanak, gece de devam etti. Sabah erken saatlerde de etkili oluyor.

Meteoroloji'den İstanbul'a uyarı

Meteoroloji’den hava durumu uyarılarını gelmeye devam ediyor. İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan sağanak, gece de devam etti. Sabah erken saatlerde de etkili oluyor.

Bazı vatandaşlar yağmura yağmurluk ve şemsiye ile önlem alırken bazı vatandaşlar ise hazırlıksız yakalandı. Adana’da etkili olan fırtına ve dolu yağışı ise vatandaşa zor anlar yaşattı.

Meteoroloji’den son dakika hava durumu ve kar uyarısı geldi. Türkiye’de yurt genelinde bugün soğuk ve puslu bir havaya uyandı. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerde sıcaklıklar 10 derece kadar düşmüş durumda.

Beklenen oldu

İstanbul’da akşam saatlerinde etkili olan sağanak gece de devam etti. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamanın ardından, İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan sağanak, gece saatlerinde de devam etti. Akşam saatlerinde Avrupa yakasında etkili olmaya başlayan yağış, gece saatlerinden itibaren Anadolu Yakası’nda da etkisini arttırarak devam ediyor. Sağanak yağış bazı vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Trakya hariç ülkemiz genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, zamanla İç Ege’nin, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin, İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinin yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde görülmesi bekleniyor. Yağışların; Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Samsun’un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon’un doğusu, Rize, Artvin’in kıyıları, Adana’nın doğu kesimleri, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR 12 DERECE DÜŞÜYOR

Hava sıcaklıklarının; batı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR

Rüzgarın; Marmara’nın doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.