Meteoroloji'den İstanbul'a uyarı

MGM'nin internet sitesinde "İstanbul'daki Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!" adı altında uyarı yapıldı.

Meteoroloji'den İstanbul'a uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinde “İstanbul’daki Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!” adı altında uyarı yapıldı.

Yapılan son değerlendirmelere göre İstanbul’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; bugün öğle saatlerine kadar Boğaz çevresi ve Anadolu yakasında kuvvetli (20-40 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve yıldırım tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Son RADAR ve Uydu görüntüleri ve gerçekleşen yağışlar dikkate alındığında İstanbul’un Sarıyer ilçesinde sel riski bulunmaktadır. Söz konusu ilçede; köprü, menfez vb. yapılarda, derelerin yan kollarının birleşim yerlerinde ve akış güvenliğinin kritik olduğu noktalarda meydana gelebilecek taşkınlara karşı vatandaşlarımızın, ilgili kurum ve kuruluşların hazırlıklı ve dikkatli olması önem arz etmektedir.

Meteoroloji’nin “İstanbul’daki Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!” uyarısında yağış için verilen saat aralığı 06.09.2018 00:00-06.09.2018 12:00 olarak verildi.