Mesut Özil'den 'Erdoğan' açıklaması: Aynı fotoğrafı yine çektiririm

Almanya Milli Takım formasını giyen Türkiye kökenli futbolcu Mesut Özil, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çektirdiği fotoğrafa ilişkin konuştu.

Mesut Özil'den 'Erdoğan' açıklaması: Aynı fotoğrafı yine çektiririm

Almanya Milli Takım formasını giyen Türkiye kökenli futbolcu Mesut Özil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la çektirdiği fotoğrafa ilişkin konuştu.

Özil, “Almanya ‘da büyüdüm ama kökenlerim Türk. İki kalbim var: Biri Türk, biri Alman. Annem, çocukluğumdan beri herkese saygılı olmam gerektiğini ve nereden geldiğimi unutmamamı söylerdi. Mayıs ayında Recep Tayyip Erdoğan ‘la Londra ‘da buluştum. O buluşmada çekilen fotoğraf, Alman basınında büyük yankı uyandırdı. Bazı insanlar beni yalancılıkla, düzenbazlıkla suçladı ama o fotoğrafın politik bir amacı yoktu. Ben bir futbolcuyum, politikacı değilim. O buluşma bir politik destek değildi. Her buluşmamızda olduğu gibi futbol konuştuk. Alman medyası ise durumu farklı yansıttı. Sayın Erdoğan’la buluşmayı reddetmek, atalarıma saygısızlık olurdu. Benim için kimin devlet başkanı olduğunun önemi yok. Eminim ki Kraliçe ve İngiltere Başbakanı May de Sayın Erdoğan’ı ağırladıklarında aynı saygıyı göstermiştir. Son seçimde ya da ondan önceki seçimde, ne olursa olsun yine de aynı fotoğrafı çektirirdim.” dedi.