Menzilci 'başhekim yardımcısı' nefret saçıyor: İbneler, mezhepsizler, soytarı enteller...

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde (SBÜ) "Başhekim Yardımcısı" unvanıyla görev yapan Ali Edizer, sosya medya paylaşımlarıyla büyük tepki topluyor.

Menzilci 'başhekim yardımcısı' nefret saçıyor: İbneler, mezhepsizler, soytarı enteller...

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla sağlıktaki gerici kadrolaşmanın geldiği boyutu ortaya koydu.

Edizer’in Akit Gazetesi yazarlarını aratmayacak şekilde sık sık yaptığı nefret söylemi içerikli gerici paylaşımlarından  birisinde “Ortaokul ve liseler mezhepsizlerin, üniversiteler de dinsizlerin psikolojin hakimiyeti altında” yazdığı görülüyor.

Edizer, 26. İstanbul LGBTİ + Onur Haftası kapsamında düzenlenmek istenilen yürüyüş için de “LGBT (yani bildiğin çeşit çeşit ibneler teşkilatı) bugün İstanbul’da yürüyüş yapmak istemiş. Vali izin vermedi diye sol kesim veryansın edesiymiş. Şimdi bir genelleme yapsam, bana yakışmaz!” ifadelerini kullanmış.

Facebook hesabıyla da faaliyet gösteren  Edizer’in yine, “Ne alkollü içecekleri özgürlük sembolü olarak gören soytarı enteller, ne eşcinsellik gibi sapkınlıklara ‘tercih’ diyen psikologlar, ne Gezi provokatörleri… Demokrasinin renkleri değildir. Demokrasiyi kokutup pis bir bataklığa çeviren muzır akımlardır…” ifadelerini kullandığı görüldü.

MENZİL MÜRİDİ Mİ?

Son dönemde özellikle Sağlık Bakanlığı’nda Menzil tarikatı mensuplarının kadrolaştığı iddiaları konuşulurken, Ali Edizer’in aynı tarikattan olduğu öne sürülüyor. Edizer’in bazı paylaşımları da iddiayı doğrulayan türden. Gerici ‘başhekim yardımcısı’nın, tarikatın 1993’de hayatını kaybeden lideri Muhammed Raşit Erol’un fotoğrafını paylaşarak “Yok böyle bir güzellik. Yok böyle bir ayrılık acısı” ifadelerini kullandığı görülüyor.

 

Edizer’in paylaşımlarında sık Semerkant Dergisi ve Beşir Derneği gibi Menzil Tarikatı bağlantılı kuruluşlar ile @Gizli_Gölge ve @HasemiErol gibi aynı cemaatten hesapların paylaşımlarına yer vermesi de dikkat çekiyor.