Menbiç Askeri Meclisi Genel Komutanı: ABD, Menbiç'te yeni bir askeri üs kurdu

ABD askerlerinin Menbiç'te yeni bir askeri üs kurduğu belirtildi.

Menbiç Askeri Meclisi Genel Komutanı: ABD, Menbiç'te yeni bir askeri üs kurdu

Sputnik’ten Hikmet Durgun’a  konuşan Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) bağlı Menbiç Askeri Meclisi Genel Komutanı Ebu Adıl, ABD askerlerinin Menbiç’te askeri varlıklarını artırdığını belirterek, ABD’nin bölgede yeni bir askeri üs daha kurduğunu söyledi.

Adıl,” Türkiye’nin Menbiç’e yönelik tehditlerinden sonra ABD, bölgede askeri varlığını artırma kararı aldı. Türkiye Afrin’e saldırdıktan sonra biz Menbiç Askeri Meclisi olarak Türkiye’nin Menbiç’e yönelik sözlerinden dolayı kaygı duyduk ve hemen ABD askerleri ile görüştük. ABD’nin en üst düzey komutanıyla görüşme yaptık. Görüşme sonrasında ABD, bölgeye özel kuvvetlerini gönderdi. ABD’nin Menbiç’te daha önce bir askeri üssü vardı. Menbiç, IŞİD’den alındıktan sonra ABD bir askeri üs kurmuştu. Türkiye’nin tehditlerinden sonra ABD, daha önce kurduğu üssünü genişletti. Ayrıca cephe hattında yeni bir askeri üs kurdu. Bu yeni kurulan üsse ABD’nin özel kuvvetleri yerleştirildi. ABD’nin yeni kurulan üsle birlikte üs sayısı 2 oldu. 3 tane olduğu iddiaları doğru değil” dedi.

ABD askerlerinin Menbiç’te askeri varlığını artırması ile Menbiç halkında bir güven ve moralin oluştuğuna işaret eden Adıl, bölgede ABD’nin askeri hareketliliğinin devam ettiğini söyledi.

ABD, Suriye’nin kuzeyinde daha önce PYD’nin elindeki Derik, Tabka, Rimelan, Hol, Şedadi, Kobani, Eyn İssa, Menbiç, Rakka, Deyr ez Zor, Haseke ve Tel Abyad’da askeri üsler kurmuştu.