Memleket Sohbetleri İstanbul'da altı noktada yapıldı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından düzenlenen Meleket Sohbetleri'nin Şubat ayı oturumlarının ilk altı ayağı İstanbul'da gerçekleşti.

Memleket Sohbetleri İstanbul'da altı noktada yapıldı
Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından düzenlenen Meleket Sohbetleri’nin Şubat ayı oturumlarının ilk altı ayağı İstanbul’da gerçekleşti.
“Afrin operasyonu ve siyasal gelişmeler” başlığıyla düzenlenen toplantılarda, MHP ile ittifak yapan AKP tarafından başlatılan Afrin operasyonu ile ortaya çıkan siyasal tablo ele alındı. Suriye’de yaşanan gerçeklerin ele alındığı toplantılarda Türkiye’nin işbirliği içerisine sokulduğu cihatçı bir örgütlenme olan ÖSO’yu anlatan bir videonun da gösterimi yapıldı.
Milliyetçi hamaseti yükselterek toplum desteğini arkasına almaya çalışan AKP iktidarının “yerli ve milli” söyleminin de yalanlar içerdiğinin konuşulduğu toplantılarda aynı zamanda emekçi halkların kurtuluşu için Ortadoğu’da anti-emperyalist mücadelenin büyütülmesi gerektiği de ifade edildi.
Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da Bakırköy, Küçükçekmece, Şişli, Kartal, Maltepe ve Sancaktepe’de, ayrıca Van’da düzenlenen Memleket Sohbetleri Şubat ayı boyunca Türkiye’nin farklı noktalarında düzenlenmeye devam edecek.
Önümüzdeki günlerde takvimi açıklanacak olan toplantılar İstanbul’da Avcılar, Bağcılar, Beşiktaş ve Kadıköy’de; İzmir, Ankara, Edirne, Gaziantep, Eskişehir, Antalya, Karabük ve Sakarya’da yapılacak.