Melih Gökçek'in bir ihalesi daha iptal edildi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Melih Gökçek döneminde yapılan hafriyat ve otopark ihalelerini iptal etti.

Melih Gökçek'in bir ihalesi daha iptal edildi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Melih Gökçek döneminde yapılan hafriyat ve otopark ihalelerini iptal etti.

Sözcü’den Deniz Ayhan‘ın haberine göre hafriyat ve otopark ihalelerinden gelen paralar, Melih Gökçek’in onursal başkanı olduğu Osmanlıspor ile Keçiörengücü ve Bugsaş’a gidiyordu. İptal sonrası, başkentteki otoparklar 25 yıllık süreyle belediye şirketi Beltaş ve ANPARK’a devredilecek. İhaleleri daha önce ANFA yapıp, 3. şahıslara devretmişti. Tuna’nın genel müdürünü de değiştirdiği ANFA personeli, Gökçek döneminde zorla Osmanlıspor maçlarına götürülüyordu.

Yılın ilk Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Meclisinde kentteki otoparklar ve hafriyatlarla ilgili önemli kararlar alındı. Hukuk ve Tarifeler Komisyonu tarafından hazırlanan ve belediye meclisine sunulan raporda, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ANFA’ya verilen Mavi Göl, Mogan ve Göksu’daki otoparkların tamamının 3. şahıslara kiralandığı belirtildi.

Bu otoparkları işleten kişiler ve vatandaşlar arasında sürekli sorunlar yaşandığı ve şikayetler geldiği belirtilen raporda, otoparklarda çalışan personelin kılık, kıyafet ve davranışlarının uygun olmadığı, otopark fişi verilmediği, engelli vatandaşlara zorluk çıkarıldığına dikkat çekildi. Büyükşehir Belediye Meclisi de ANFA ile olan 25 yıllık otopark protokolünü iptal etti. Yetkinin ANFA’dan alınmasının ardından başkentteki otoparklar, 25 yıllık süreyle belediye şirketi Beltaş’a devredilecek.