Melih Gökçek ve Mustafa Tuna birbirine girdi: 'Göbek atacaklar'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, katıldığı bir programda hafriyat gelirinin aylık 30 bin TL iken, belediyeye devrolduktan sonra ortalama 15 milyon TL'ye yükseldiğini söyledi.

Melih Gökçek ve Mustafa Tuna birbirine girdi: 'Göbek atacaklar'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, katıldığı bir programda hafriyat gelirinin aylık 30 bin TL iken, belediyeye devrolduktan sonra ortalama 15 milyon TL’ye yükseldiğini söyledi.

AKP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tuna, belediyenin hafriyat gelirinin aylık 30 bin TL iken, belediyeye devrolduktan sonra ortalama 15 milyon TL’ye çıktığını söyledi. Mustafa Tuna, hafriyattaki gelir artışına dikkat çekerken, isim vermeden kendisinden önceki başkan Melih Gökçek’i eleştirdi.

Oda TV’de yer alan habere göre; Melih Gökçek’in oğlu Ahmet Gökçek’in de yöneticiliğini yaptığı Ankaraspor, 2014 yılında ismini Osmanlıspor olarak değiştirmişti. Osmanlıspor, geçen yıl Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediyesi koltuğunu bırakması sonrasında Süper Lig’den 1. Lig’e düştü.

Melih Gökçek’in başkanlığı döneminde, Ankara Belediyesi’nin hafriyat işleri Ankaraspor A.Ş.’ye verilmişti. Ankaraspor A.Ş. ile dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki ilişki, sık sık birçok siyasi tarafından gündeme getirilmişti.

Melih Gökçek’in başkanlığı döneminde oğlu Ahmet Gökçek’in de yöneticilik yaptığı Ankaraspor A.Ş.’ye verilen hafriyat işi, Mustafa Tuna’nın başkan olmasından sonra Mart 2018’de 10 yıllığına belediye iştiraklerinden Ankara Kültür Etkinlikleri Ticaret (ANKET) A.Ş.’ye verildi.

Ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, yaptığı açıklamada; belediyenin hafriyat gelirinin aylık 30 bin TL iken, 15 milyon TL’ye yükseldiğini ifade etti.

MELİH GÖKÇEK, TWITTER’DA YANIT VERDİ

Gökçek, Tuna’nın açıklamaları sonrası kişisel Twitter hesabında açıklamalarda bulundu.

“Seçim sırası cevap verip vermemekte çok tereddüt ettim. Çünkü medya ve sosyal medya birbirlerine düştüler diye haberler yapıp göbek atacaklar” diyen Gökçek, şöyle devam etti: