Mehmet Barlas: Suriye'de terör örgütlerine destek verdik

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, Türkiye'nin Suriye'de 'muhalif gruplar' diye 'terör örgütlerine destek verdiğini' yazdı.

Mehmet Barlas: Suriye'de terör örgütlerine destek verdik

AKP’nin yayın organlarından Sabah’ın başyazarı Mehmet Barlas, İran’da yaşananlara ilişkin yazısında ABD’nin olaylara müdahil olmaması gerektiğini belirtirken, AKP’nin de Suriye’de aynı hataya düşerek terör örgütlerine destek verdiğini yazdı.

Her dönemin yandaşı olarak bilinen ve konjonktüre göre pozisyon almasını bilmekteki ‘usta’lığıyla öne çıkan Barlas’ın itiraf gibi yazısında o bölüm şöyle:

“Saldırgan bir süper güç

Güçlü olmayı saldırgan olmakla eşdeğer kılan davranışların sahibi ABD’nin son marifeti, İran’ın içişlerine açıkça müdahale niteliği taşıyan açıklamaların her kademeden yapılması değil midir? Trump’ın İran halkını ayaklanmaya çağıran mesajlarını, ABD Dışişleri sözcülerinin bu konudaki açıklamaları izlemekte. Bizim “Gezi kalkışması” sürecinde tanık olduğumuz sahneler, şimdi İran kentlerinde sahneleniyor.

Aynı hata

İran halkının mutsuzluğunu yine bu halk değerlendirecektir. Eğer rejim sağlam değilse, halka rağmen ayakta kalamaz. Ancak buna asla ABD karar veremez. Bu vesileyle bizim aynı hatayıSuriye’de “Muhalif gruplar” diye terör örgütlerine verdiğimiz destekle ve Esad rejimini bizim bir iç sorunumuz gibi görerek yaptığımızı unutmayalım. ABD hem BM ilkelerini ayaklar altına alırken, hem de bu kurumun faaliyetlerini boykot ederek iyice etkisiz hale getirirken, biz bu çizgiye asla girmeyelim.”