Mehmet Barlas Esad'ı 'kaçırdı'

Her dönemin yandaşı Mehmet Barlas, İsrail kaynaklı gerçek dışı bir habere dayanarak Suriye lideri Beşar Esad'ın kaçtığını yazdı.

Mehmet Barlas Esad'ı 'kaçırdı'

Suriye’yi hedef alan ABD merkezli emperyalistler tehditler büyüyünce Türkiye ve Ortadoğu’daki işbirlikçi medyada eşzamanlı olarak ortaya çıkan ve artık alışılagelen ‘Esad kaçtı’ haberleri, AKP’li Mehmet Barlas’ı hemen inandırmayı başardı.

Barlas, AKP’nin yayın organlarından Sabah’taki köşesinde, Suriye lideri Beşar Esad’ın ‘korku içinde ne yapacağını bilemez durumda’ olduğunu öne sürerken, buna kanıt olarak da İsrail kaynaklı bir haberi gösterdi. Esad’ı geçmişteki ortakları Fethullah Gülen’le aynı cümle içerisinde kullanmaktan da çekinmedi.

Barlas’ın köşesindeki o bölüm şöyle:

“Birbirlerinden çok uzak coğrafyalarda yaşayan ve aralarında hiç ilişki olmayan iki insanın korku içinde ne yapacaklarını bilememeleri, akla seza değil midir? Bu iki insandan biri Şam’da yaşayan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, diğeri ise Pensilvanya’da yaşayan FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’dir.

Esad kaçmış

Dünkü haberlere ve İsrail medyasının iddiasına göre, ABD bombardımanından korkan Esad, Rus korumalarını yanına alarak Şam’daki başkanlık sarayından kaçmış. “SkyNews”in İsrail medyasına dayandırdığı iddiaya göre, Beşar Esad, Şam’daki başkanlık sarayından Rus askeri konvoyuyla ayrılmış.”

BARLAS’A KÖTÜ HABER

Barlas’ın köşesine taşıdığı, dün bir çok yandaş yayın kuruluşunda da yer alan sözkonusu dezenformasyon haberin yayınlandığı saatlerde Esad, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çok sayıda ülkeden din adamlarının katıldığı “Ümmet Birliği Konferansı” heyetini kabul ediyordu.

Esad buradaki kabülünde yaptığı konuşmada, “milleti hedef alan saldırılarda düşmanların temel silahlarının tekfircilik, ayrılık ve fitnenin yanı sıra aynı bölge halkları arasında ideolojik ve dini yarıklar teşkil etmek olduğuna” değinmişti.

Konferansa Mısır, Cezayir, Tunus, Fas, Irak, Lübnan, Endonezya, Türkiye, Hindistan ve Afganistan’dan isimler katıldı.