Mehmet Aslantuğ'dan Hülya Koçyiğit'e: Baskı yok diyemezsin

'Türkiye'de baskı yok' diyen Hülya Koçyiğit'e Mehmet Aslantuğ da tepki gösterdi.

Mehmet Aslantuğ'dan Hülya Koçyiğit'e: Baskı yok diyemezsin

Hülya Koçyiğit’in “Türkiye’de baskı yok. Aksine herkes çok özgür” sözlerine Ayşen Gruda’dan sonra bir tepki de Mehmet Aslantuğ’dan geldi.

“Mesela sistemi eleştirdiğin bir oyun yasaklanıyorsa, baskı yok diyemezsin” diyen Aslantuğ, “Olağanüstü hâlin bir yönetim biçimine dönüşmesine sesi çıkacak. Dün eleştirirken doğru da, şimdi mi yanlış” ifadesini kullandı.

Hürriyet’ten Hakan Gence’ye konuşan Aslantuğ, “Kişisel fikrim şu; sanatçının söylemlerinde politik duruş olabilir. Bunun kriterleri bellidir. Kamu yararı üzerinden konuşur. Siyasi partilerle, liderleriyle ya da üretilen siyasete dolaylı da olsa kefil olmak bana göre değil. Mesela sistemi eleştirdiğin bir oyun yasaklanıyorsa, baskı yok diyemezsin. Elbet birilerinin de sistemi, düzeni eleştirme özgürlüğü olacak. Olağanüstü Hal’in bir yönetim biçimine dönüşmesine sesi çıkacak. Dün eleştirirken doğru da, şimdi mi yanlış” dedi.

http://gazetemanifesto.com/2018/03/04/akpli-hulya-kocyigitten-aysen-grudaya-yanit/

‘Sanatta özgürlük var mı?’ sorusunu yanıtlayan Aslantuğ, “Sanat doğası gereği muhaliftir. Muhalif partili değildir, muhaliftir! Tüm iktidarların olası sapmalarına, yanlışlarına bir taraftar gibi kayıtsız, sessiz kalamaz! Bu nedenle bu türden çabaları yönetim erki tarafından bastırılmaya, sindirilmeye çalışılır. Dolaylı ya da dolaysız. Ancak sanatın, incelikli tavrını terk edip hareket etmesi de doğru değil” ifadelerini kullandı.