Meclis'te Çorum tartışması: Dünyanın merkezi olan bir şehri konuşuyoruz!

Meclis'te CHP ve MHP'li vekiller'in 'Çorum' polemiğini AKP'li Meclis Başkanvekili ilginç bir yorumla sonlandırdı.

Meclis'te Çorum tartışması: Dünyanın merkezi olan bir şehri konuşuyoruz!

Meclis Başkanvekili AKP’li Ahmet Aydın, Çorum’un sorunlarının ele alındığı önerge görüşmelerinde MHP ile CHP milletvekilleri arasında yaşanan tartışmaya, “Şimdi, dünyanın merkezi olan bir şehri konuşuyoruz, kolay değil tabii Çorum’u konuşmak” diyerek müdahale etti.

Meclis Genel Kurulu’nda, MHP’nin Çorum organize sanayi bölgesindeki iş çevrelerinin sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla verdiği Araştırma Önergesi renkli diyaloglara sahne oldu.

Önerge sahibi olarak söz alan MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, “Çorum, kapasitesi olan, coğrafi konum itibarıyla son derece uygun bir yerde olmasına rağmen çok fazla gelişme gösteremeyen bir ilimiz. Bazı küçük dokunuşlarla Çorum ilinin gelişmesine katkı verebiliriz diye düşünüyorum” dedi. Çorum’un son 14 yılda nüfusu en çok düşen 4’üncü il olduğunu belirten Usta, kentin ekonomik göstergelerinin çok önemli bir kısmının da Türkiye ortalamasının altında olduğuna dikkat çekti. Usta, havalimanı ve demiryoluyla ilgili taleplerin hayata geçirilmesi çağrısı yaptı.

‘ÇORUM’DAN GEÇERKEN İLGİLENMİŞ’

CHP ise adına Çorum Milletvekili Tufan Köse konuştu. Önergeyi veren MHP milletvekilinin Samsunlu olduğuna dikkat çeken Köse, “MHP Samsun milletvekiline teşekkür ediyoruz, Çorum’dan geçerken Çorum’un sorunlarıyla ilgilenmiş. Keşke bize de uğrasaydı. Ben 2011 yılında seçildiğimde, 2015 yılında seçildiğimde MHP’ye uğradım, il başkanını ziyaret ettim, dedim ki, ‘MHP Çorum’dan milletvekili çıkaramadı ama ben sizin tabanınızın da sesi olmak için Meclisteyim.’ Bir geçerken ben de bekliyorum, beraber konuşuruz inşallah” dedi.

‘GEÇERKEN UĞRAMADIM’

Bu sözlere Usta’dan yanıt geldi. Çorum’a ‘geçerken uğramadığını’ söyleyen Usta, “Ben özel olarak gittim çünkü bizi Çorumlu sanayiciler çağırdılar ve toplantıyı da MHP il binasında falan yapmadım. O ziyaretimde MHP teşkilatını da ziyaret etmedim, OSB’de, OSB yönetim binasında yaptım. Tabii, Çorumlu sanayiciler sorunlarının çözümü için MHP’yi arıyorlarsa o Çorum’dan milletvekili çıkaran partilerin sorunudur. Onları niye aramıyorlar, onu ben bilemem ancak biz, ülkemizin neresinde bir sorun varsa -milletvekili çıkaralım çıkarmayalım- onların sorunlarını gündeme taşımak bizim Milliyetçi Hareket Partisi olarak görevimizdir” dedi.

Köse de bu sözlere, “Biz gidip Samsun’un sorunları hakkında bir önerge vermiş olsak bu doğru mudur? Ben aslında bunu söylemek istemiyordum ama Grup Başkan Vekilinin yaptığı doğru bir şey olmadı” dedi.

BAŞKANDAN MÜDAHALE

Her milletvekilinin her ille ilgili önerge verebileceğini söyleyen Usta, “Yakın bölge milletvekili olarak sorun bize geldi, biz de bu sorunu buraya taşıdık. Bize teşekkür edilmesi lazım. Bu yapılanda bir kötülük yoktur, siyaseten bir nezaketsizlik de yoktur” dedi.

Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın ise, “Şimdi, dünyanın merkezi olan bir şehri konuşuyoruz, kolay değil tabii Çorum’u konuşmak” diyerek tartışmayı sonlandırdı. Aydın’ın sözlerinin gerekçesi ise 2016 yılında ortaya atılan, “Google’a göre Dünya’nın merkezi Çorum çıktı” şeklindeki haberlerdi. Haber daha sonra yalanlanmış, söz konusu ‘merkez’i bulan işaretlemenin Google değil bir sosyal medya kullanıcısı tarafından yapıldığı ortaya çıkmıştı.