Maliye Bakanı Moody’s raporuna tepki gösterdi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's raporuna tepki gösterdi.

Maliye Bakanı Moody’s raporuna tepki gösterdi

Hatırlanacağı üzere kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, 17 Türk bankasını ve Türkiye kredi notunu açıklamıştı. Yapılan bu değerlendirme sonrasında Maliye Bakanı Naci Ağbal’in eleştirilerinin hedefinde Moody’s vardı.

Bayburt’ta bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Moody’s raporunun dayanaklardan yoksun olduğunu iddia ederek, “Gerekirse bu konuyla ilgili bütün hukuki yollar da kullanılacak” diye konuştu.

Moody’s’in farklı çevrelerin ihtiyacı olacak şekilde raporlarını hazırladığını belirten Maliye Bakanı, raporun yatırımcılar bakımından olumsuzluk kararı oluşturmaya hizmet ettiğini ifade etti.

Moody’s’in 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin hemen ardından Türkiye ile ilgili bir rapor yayınladığının altını çizden Naci Ağbal, Moody’s’in talimatlarla çalıştığını ima etti.

Moody’s kendi itibarını aşağı çekiyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın Moody’s raporuyla ilgili yaptığı değerlendirmeler şunlar oldu:

“Türkiye ekonomisiyle ilgili yazılan bu rapor dayanaklardan yoksundur. Türkiye ekonomisinin kazanımlarını, gücünü, imkanlarını, şoklar karşısındaki dayanıklılığını gözardı etmiştir. Bu açıdan da zaten piyasa Moody’s’in raporunu çok dikkate almadı. Bugün bakın herkesin söylediği şöyle bir şey var. Moody’s bu tür raporları yayınladıkça kendi itibarını aşağıya çekiyor. Yani ülkeler hakkında not veriliyor da kredi derecelendirme kuruluşları hakkında not verilmeyecek mi? Kimse bir ülkenin ekonomisiyle ilgili ileri geri dayanaksız raporlar yazıp da o ülkenin ekonomisiyle ilgili böyle keyfe mahsus zarar meydana gelmesine de imkan vermemeli. Gerekirse bu konuyla ilgili bütün hukuki yollar da kullanılacak.”

http://gazetemanifesto.com/2018/03/11/moodys-turk-bankalarini-degerledirdi/