KYK yurtlarında ekmek ücretli hale geldi, yemekler zamlandı

Kredi Yurtları Kurumu'nda tüm yemek fiyatları zamlanırken, önceleri ücretsiz verilen ekmek de artık 25 kuruşa çıkarıldı.

KYK yurtlarında ekmek ücretli hale geldi, yemekler zamlandı

Üniversitelerde yeni eğitim dönemi açılırken, KYK yurtlarında yemek ücretlerine yüzde 30’u aşan oranlarda zam yapıldığı öğrenildi.

Zamlı fiyatları ‘İyi Parti’ Samsun Milletvekili Bedri Yaşar açıkladı. Samsun’da 4 yıldır 1 liradan satılan simidin yüzde 50 zam yapılarak 1 buçuk liradan satılmaya başlandığını belirten Yaşar, KYK’da kalan öğrencilerin de zamlardan etkilendiğini açıklayıp yeni tarifeyi şu ifadelerle bildirdi:

“Ekmek ücretsizken 25 kuruş, Tavuk 4 TL iken 5,25, Çorba ve Pilav 2 TL iken 2,5, Kuru Fasulye 2,5 TL iken 3,5, Makarna 2,25 iken 2,75 TL oldu. Bu zamlara karşılık akşam yemeği beslenme yardımına sadece 1 TL zam yapıldı. Bu çocuklarımızın birçoğunun aileleri asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışıyor. Ama bu yapılan zam, yaşatılan mağduriyet ‘sosyal devlet’ ilkesiyle uyuşmuyor. Acilen önlem alınması gerekiyor.”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, bu sene Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı yurt ücretlerinde herhangi bir zam yapılmayacağını söylemiş, “Oluşturulmak istenen ekonomik baskılara karşı direncimizi ve gücümüzü ortaya koymak adına yurt ücretlerine zam yapmama kararı aldık, bunu da ekonomik baskılara karşı anlamlı bir duruş olarak görüyoruz.” demişti.