KYK burs ve kredi başvuruları başladı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için vereceği burs ve öğrenci kredisi başvuruları başladı.

KYK burs ve kredi başvuruları başladı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için vereceği burs ve öğrenci kredisi başvuruları başladı. Yükseköğrenim gören öğrencilerini maddi yönden desteklemek amacıyla ödenen burs ve kredi başvurularının başlamasıyla birlikte, başvuru şartları ve diğer detaylar da belli oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na (GSB) bağlı KYK, her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere burs ve öğrenim kredisi vermeye devam edecek. Geçtiğimiz günlerde yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından merakla beklenen KYK burs ve öğrenci kredisi başvuruları e-Devlet’ten alınmaya başladı.

BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR SÜRECEK

KYK’dan yapılan açıklamaya göre, 2018-2019 öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri burs ve kredi başvurularını 15-21 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Başvurularda, öğrencilerin öğrenim bilgilerini kontrol etmeleri ve başvuruyu doğru şekilde tamamlamaları gerekiyor. KYK’nın burs ve kredi hizmetinden yararlanmak isteyen öğrencilerin 21 Ekim 2018 günü saat 23.59’a kadar başvurusunu tamamlaması gerekiyor. Başvurusunda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler de aynı tarihler arasında bilgilerini güncelleyebilecek.

HATALI BAŞVURULAR YOK SAYILACAK

Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamamaları için öncelikle e-Devlet’e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşüp düzeltme sağlayarak başvuru yapmaları gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yapılan başvurular yok sayılacak ve işleme alınmayacak.

BU SENE BURS MİKTARI NE KADAR OLDU?

Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde öğrencilere verilen 425 liralık Ön Lisans ve Lisans bursu bu yıl 500 lira olacak. 500 liralık burs ve kredi ödemeleri, yeni yıl itibariyle başlayacak. Yapılan açıklamada, yeni yılda yüksek lisans öğrencilerinin 1000 lira, doktora öğrencilerinin ise 1500 lira burs ya da kredi ödemesi alacağı bilgilerine yer verildi.