İsrail Başkonsolosluğu önünde Filistin için eylem çağrısı: Direnen Filistin halkı kazanacak!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) siyonist ve işgalci İsrail'in Büyük Geri Dönüş Yürüyüşüne yönelik vahşice saldırılarını protesto etmek ve Filistin halkıyla dayanışmak üzere bir eylem çağrısı yaptı.

İsrail Başkonsolosluğu önünde Filistin için eylem çağrısı: Direnen Filistin halkı kazanacak!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) siyonist ve işgalci İsrail’in Büyük Geri Dönüş Yürüyüşüne yönelik vahşice saldırılarını protesto etmek ve Filistin halkıyla dayanışmak üzere bir çağrıda bulundu.

8 Nisan Pazar (yarın) saat 14.00’da İstanbul İsrail Başkonsololuğu önünde buluşma çağrısı yapan TKH, açıklamada şunları söyledi:

“Siyonist İsrail’in Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmesinin yeni bir perdesi açıldı. Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü’nde İsrail askerleri tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısı 31’e yükseldi.

Gazze’ye uygulanan gayrimeşru ablukanın kaldırılmasını ve İsrail’in gaspettiği topraklarına geri dönüş hakkının verilmesini talep eden Filistinliler, protestolarını sürdürüyor. Gösterilerin başladığı 30 Mart’tan bu yana 31 Filistinli katledildi, bin 500’den fazlası yaralandı.

Ortadoğu’da emperyalizmin çıkarlarından başka bir şeyi temsil etmeyen, on yıllardır Filistin halkına dönük yaptığı saldırganlık ve işgal ettiği topraklar ile bilinen İsrail Devleti’ne dur denmelidir.

İşgalci İsrail Devleti’ni saldırlarını durdurmaya çağırıyoruz. Bu yaşanan katliamı protesto etmek, işgalcilerin her zaman kaybedeceğini dile getirmek ve Filistin halkıyla dayanışmak için 8 Nisan Pazar saat 14.00’da İstanbul İsrail Başkonsololuğu önünde buluşuyoruz.

Türkiye Komünist Hareketi
İstanbul İl Örgütü”