Komünistlerden darbe açıklaması: 12 Eylül faşizm ve Amerikancılıktır!

TKH: 12 Eylül’ün destekçisi ABD ve yerli işbirlikçileri ile hesabımız var! O yüzden bir kere daha “ABD kovulmalı, bu düzen değişmeli” diyoruz

Komünistlerden darbe açıklaması: 12 Eylül faşizm ve Amerikancılıktır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), 12 Eylül askeri darbesinin 38. yılında yayınladığı açıklamayla, “12 Eylül faşizm ve Amerikancılıktır!” dedi.

Komünistlerin darbe açıklamasında, işçi sınıfı mücadelesine ve Türkiye sosyalist hareketine karşı yapılan askeri darbenin Amerikancı ve işbirlikçi yönüne işaret edilirken, sonucunun da “siyasal islam” olduğu vurgulandı.

12 Eylül eliyle ülkenin emperyalist politikaların bir parçası haline geldiğine dikkat çekilen açıkalamada “12 Eylül’ün destekçisi ABD ve yerli işbirlikçileri ile hesabımız var! O yüzden bir kere daha ‘ABD kovulmalı, bu düzen değişmeli’ diyoruz” denildi.

TKH’nin “12 Eylül faşizm ve Amerikancılıktır!” başlıklı açıklaması şöyle:

“Amerikalıların ‘Bizim çocuklar başardı’ demesinin ve ülkemizin cuntacı generaller tarafından büyük bir karanlığa sürüklenmesinin üzerinden 38 yıl geçti.

İşçi sınıfı mücadelesine karşı yapılan ve Türkiye sosyalist hareketine büyük bir darbe anlamına gelen 12 Eylül’ün, emperyalizmin ülkemiz üzerindeki oyunlarının ve planlarının en önemli dayanaklarından bir tanesi olduğu gün gibi ortadadır.

12 Eylül faşizmi ile büyük bir karanlığa gömülen ülkemiz, toplumsal olarak büyük acılara sahne olmuş ve aynı zamanda Türkiye’de gerici ve işbirlikçi sermaye düzeninin önü sonuna kadar açılmıştır. 12 Eylül sayesinde sermaye sınıfının eli işçi sınıfına karşı daha da güçlenmiş, neo-liberalizm ve özelleştirmeler zirve yapmış, ellerinde Kur’an-ı Kerim ile miting yapan darbeci generallerin çocukları ülkemizi siyasal İslâm’ın kollarına atmıştır.

12 Eylül’ün aynı zamanda Amerikancı ve emperyalizm işbirlikçisi yönünü görmek için sonuçlara bakmak yeterlidir. 12 Eylül’ün ürünü olan düzen partileri ve siyasetçileri ülkemizi adım adım emperyalist politikaların parçası haline getirmiştir. AKP iktidarı tam da bu misyonla iş başına gelmiş olup, bugün de görevlerini yerine getirmeye devam etmektedir. Bunları görmek için gerek Türkiye’nin ekonomik ve siyasi durumuna gerekse dış politikasına bakmak yeterlidir. Doların egemenliği karşısında kırılgan hale getirilen bir ekonomi, ABD’nin bölge planlarının temsilciliğini yapan bir dış politika ve emperyalizme daha güçlü bir bağlılık için büyütülen emek düşmanı uygulamalar ile Türkiye’nin düzlüğe çıkma şansı yoktur. Tüm bunlarla birlikte 15 Temmuz darbe girişiminde bir kere daha ortaya çıkan siyasal İslâmcı ve işbirlikçi güçler ülkemizde bir kere daha Amerikancılığın yüzü olmuştur. Bu gerçek de bir kenara not edilmeli ve yok sayılmamalıdır.

İşte bu yüzden, hepsi 12 Eylül faşizminin çocuğu olan her türden gerici güç ile hesabımız var!

“12 Eylül’le hesaplaşıyoruz” diyerek ülkemizde yeni 12 Eylül politikalarının temsilciliğini yapanlar ve zamanında onlara sonsuz desteği veren liberaller ile hesabımız var!

12 Eylül’ün destekçisi ABD ve yerli işbirlikçileri ile hesabımız var! O yüzden bir kere daha “ABD kovulmalı, bu düzen değişmeli” diyoruz.

12 Eylül faşizminin toplumun bağrında açtığı yaralar, ancak ve ancak ülkemizde eşitlik ve özgürlük mücadelesinin zafere ulaşması ile kapanabilir.

Bu görev başarılacaktır.”