Komünistlerden Brunson açıklaması: Brunson davası, AKP işbirlikçiliğinin kanıtıdır!

Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan ve günlerdir gözlerin çevrili olduğu Rahip Andrew Brunson davası dün tahliye kararı ile sonuçlandı.

Komünistlerden Brunson açıklaması: Brunson davası, AKP işbirlikçiliğinin kanıtıdır!

Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan ve günlerdir gözlerin çevrili olduğu Rahip Andrew Brunson davası dün tahliye kararı ile sonuçlandı.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), ABD ile pazarlık konusu haline getirilen ‘Papaz Brunson’ davasına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada “Emperyalist ABD adına casuslukla suçlanan bir misyonerin pazarlıkla serbest bırakıldığı gün gibi açıktır.” denilerek ‘milli ve yerli’ edebiyatına sığınan AKP’nin işbirlikçiliğinin bir kez daha gözler önüne serildiği vurgulandı.

Türkiye Komünist Hareketi açıklamasında “ABD emperyalizmiyle AKP iktidarının gizli pazarlık yürütmesi halkımız tarafından bir kez daha sorgulanmalıdır.” ifadelerine yer vererek “Davanın hukuki temelleri ve hükümet ile yüksek yargı tarafından dile getirilen ‘yargının bağımsızlığı’ açıklamaları boş sözden ibaret sayılmalı ve ortadaki boyun eğişin itirafı olarak görülmelidir.” dedi.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH)’nin “Brunson Davası, AKP işbirlikçiliğinin kanıtıdır!” başlıklı açıklaması şöyle:

“Brunson davası, AKP işbirlikçiliğinin kanıtıdır!

Emperyalist ABD’nin Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti iki bakanına yaptırım uygulamasına neden olan ve kamuoyunda “Papaz Brunson” davası olarak bilinen ve davanın ortaya çıkan sonucu, AKP işbirlikçiliğini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Emperyalist ABD adına casuslukla suçlanan bir misyonerin pazarlıkla serbest bırakıldığı gün gibi açıktır. Bu pazarlığı yürüten, “milli ve yerli” edebiyatını kullanarak işbirlikçi kimliğinin üzerini örten AKP iktidarından başkası değildir.

Egemen bir devlet olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin iki bakanına yaptırım uygulayan ABD emperyalizmiyle AKP iktidarının gizli pazarlık yürütmesi halkımız tarafından bir kez daha sorgulanmaldır. Davanın hukuki temelleri ve hükümet ile yüksek yargı tarafından dile getirilen “yargının bağımsızlığı” açıklamaları boş sözden ibaret sayılmalı ve ortadaki boyun eğişin itirafı olarak görülmelidir.

15 Temmuz Amerikancı gerici darbe girişiminin arkasındaki güçlerin kimler olduğunu halkımız çok iyi bilmektedir. AKP iktidarı, bir kez daha emperyalizmin tehditlerine ve yaptırımlarına boyun eğerek, “milli ve yerli” söyleminin nasıl bir yalandan ibaret olduğunu göstermiştir.

Halkımız AKP gerçeğini iyi görmelidir. AKP’nin “milli ve yerli” yalanıyla başını dik tutması, boyuna kadar işbirlikçiliğe batmış olmasındandır.

Ülkemizin kurtuluşu emperyalizmden kurtulmakla mümkündür. Bugün bir kez daha görüldüğü üzere bu ülkenin sağı, sermaye sınıfının çıkarlarına hizmet için emperyalizmin asli işbirlikçileridir. Dün ülke ekonomisini McKinsey ile emperyalizme teslim etmek isteyenler, bugün Brunson pazarlığı ile ülkemizin onurunu teslim etmişlerdir.

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ”