Komünistlerden 10 Ekim açıklaması: 10 Ekim katliamını unutmayacak, sorumluların peşini bırakmayacağız!

Türkiye Komünist Hareketi 10 Ekim Ankara Katliamı'nın üçüncü yıl dönümünde bir açıklama yayımladı.

Komünistlerden 10 Ekim açıklaması: 10 Ekim katliamını unutmayacak, sorumluların peşini bırakmayacağız!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 10 Ekim Ankara Katliamı’nın üçüncü yıl dönümünde bir açıklama yayımladı.

Patlatılan iki bombanın faillerinin IŞİD üyeleri olduğu söylendi ve düzmece bir yargılama yapılarak her zaman olduğu gibi asıl sorumlular gizlenmeye çalışıldı” denilen açıklamada “AKP’nin sorumluluğunu unutmayacağız” ifadeleri kullanıldı.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde:

“10 Ekim katliamını unutmayacak, sorumluların peşini bırakmayacağız!

10 Ekim 2015 yılında ülkenin gördüğü en büyük terör saldırısı sonucu 103 yurttaşımız yaşamını yitirdi.

“Emek barış demokrasi “ mitingi için ülkenin dört bir yanından gelen yurttaşların arasında patlatılan iki bombanın faillerinin IŞİD üyeleri olduğu söylendi ve düzmece bir yargılama yapılarak her zaman olduğu gibi asıl sorumlular gizlenmeye çalışıldı.

İstifa edecek misiniz sorusuna sırıtmaktan başka bir cevap veremeyen bakanların, yapılacağı belli olan bir katliama açıktan yol veren bürokratların, asıl sorumluların yargılaması taleplerini geri çeviren mahkemelerin ve hepsinin üstünde bu katliamın siyasi sorumluluğunu üstünden atmaya çalışıp, siyasi sonuçlarından nemalanmaya çalışan bir AKP iktidarının ülkemizi getirdiği yer ortadadır.

Dün söylediğimiz gibi bugün de yineliyoruz. AKP iktidarının ülkeye, ölüm, açlık, yoksulluk, savaş ve gericilikten başka getireceği bir şey yoktur.

Dün olduğu gibi bugün bir kez daha hatırlatıyoruz.  Hayatını kaybeden 103 arkadaşımızın, sakat kalan  yüzlerce arkadaşımızın hesabı, emekçilerin, yurtseverlerin, ilericilerin hesabı ile birdir.

IŞİD’e yol veren emperyalizmin ve işbirlikçi AKP’nin sorumluluğunu unutmayacağız.

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

10 Ekim 2018″