Komünistler Samsun'da Nazım‘a karşı kıyıdan seslendi

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Samsun İl Örgütü ve Sosyalist Liseliler, düzenlenen etkinlik ile 55 yıl önce aramızdan ayrılan komünist şair Nazım Hikmet'i andı.

Komünistler Samsun'da Nazım‘a karşı kıyıdan seslendi

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Samsun İl Örgütü ve Sosyalist Liseliler, düzenlenen etkinlik ile 55 yıl önce aramızdan ayrılan komünist şair Nazım Hikmet’i andı.

Nazım Hikmet in kısaca yaşamının anlatıldığı giriş konuşmasında Nazım’ın kartpostallara sıkıştırılmasının onun sadece güçlü bir aşk şairi gibi tariflenmesinin yanlışlığına vurgu yapıldı.Nazım Hikmet’in komünist bir militan, boyun eğmeyen bir yurtsever ve inançlı bir devrimci olduğu vurgulandı. Nazım’ın şiirlerinde anlattığı karanlık kişilerin, burjuvaların, gericilerin, yobazların bugün hala karşımızda olduğu ve onlara karşı mücadelede Nazım’ın şiirlerinin hala elimizde güçlü bir silah olduğu kaydedildi. Nazım’ın şiirleri çeşitli kişilerce seslendirildi ve Nazım şiirlerinden bestelenmiş şarkılar söylendikten sonra Hayır gazetesinin yaygın dağıtımı yapılarak etkinlik sonlandırıldı. Etkinlikte, 2 Haziran’da aramızdan ayrılan Ahmet Arif de unutulmadı.