Kırılan kolu için McDonald's'a 500 bin rublelik dava açtı

Rusya'da bir kişi, şubesinde ıslak zeminde düşüp kolunu kırması nedeniyle McDonald's'a 500 bin rublelik tazminat davası açtı.

Kırılan kolu için McDonald's'a 500 bin rublelik dava açtı

Rusya’nın başkenti Moskova’da yaşayan bir Rus vatandaşı, McDonald’s’a 500 bin rublelik (8735 dolar) tazminat davası açtı.

HaberRus‘un aktardığına göre, Moskova’nın Züzinski mahkemesinden yapılan açıklamada, “Bir bayan McDonald’s’da ıslak zeminde kayıp düşmüş, kolunu kırmış ve kafasına darbe almış. Maddi ve manevi zararları için toplamda 500 bin rublelik tazminat davası açtı. Mahkeme 1 Mart’ta görülecek” denildi.

Rusya’da daha önce de benzeri olaylar yaşanmış, birçok Rus vatandaşı çeşitli sebeplerden dolayı McDonald’s’ı mahkemeye vermişti. Örneğin geçtiğimiz yılın Aralık ayında Moskova’nın Tverskaya mahkemesi, McDonald’s’da bir vatandaşın üzerine kahve döküldüğü için yarım milyon ruble manevi, 50 bin ruble ise maddi tazminat davası açtığını duyurmuştu.

Yine 2017 yılında Zamoskvaretski mahkemesinde görülen bir davada, ıslak zeminde kayıp düşen ve iki dişini kıran bir bayan, şirketten 900 bin ruble manevi, 100 bin ruble de maddi zararları için para talep etmişti. Mahkeme bu bayana 300 bin ruble ödenmesine karar vermişti.