Kim Jong-un patates tarlasını ABD Dışişleri Bakanı'na tercih etti

KDHC lideri Kim Jong-un'un, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşmek yerine patates tarlasına ziyaret gerçekleştirdiği öğrenildi.

Kim Jong-un patates tarlasını ABD Dışişleri Bakanı'na tercih etti

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 6 Temmuz’da Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne gelerek üç günlük ziyaret gerçekleştirmişti. Ancak ziyaret sırasında KDHC lideri Kim Jong-un ile görüşememişti.

Pompeo’nun yardımcıları, gezinin detaylarına ilişkin bilgileri vermekten kaçınıyordu. Pompeo ziyaret sırasında yalnızca Kore İşçi Partisi Merkez Komite Üyesi Kim Yong-çol ile görüşebilmişti.

KDHC tarafı Pompeo’nun açıklamalarından memnuniyetsizliğini dile getirmiş ve ABD’nin “gangster benzeri” taleplerde bulunduğunu açıklamıştı.

NEREDE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Pompeo ile görüşmek istemeyen Kim Jong-un’un, ABD’li bakanın ülkede bulunduğu sırada patates tarlasını ziyaret ettiği duyuruldu.

KCNA‘ya göre Kim Samjiyon’daki tarlada  çalışanlara ‘yüksek verimli patates türlerinin ekilmesi, lezzetli patates türlerinin yetiştirmesi, işlenmiş patates gıdalarının üretimi sırasında kaliteyi korumaları ve böylece patates üretiminin kalitesini yükseltmeleri’ talimatını verdi.

Öte yandan Kim Jong-un’un, KDHC yönetiminin simgesi Baektu Dağı’na yakın bölge için “devrimin kutsal toprağı” nitelemesinde bulunması da dikkat çekti.​