Kılıçdaroğlu'ndan 'sağcılık' savunması: Asıl AKP bizi taklit ediyor

Yerel seçimlerde sağcı aday arayışına girmelerine ilişkin tepkilerle ilgili soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "CHP özellikle AK Parti tarafından taklit ediliyor" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan 'sağcılık' savunması: Asıl AKP bizi taklit ediyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde sağcı aday arayışına girmelerine ilişkin tepkilerle ilgili soruyu yanıtladı.

Hürriyet’ten İpek Özbey’in sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, partisi ve siyasi gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu iktidarın, “CHP’nin PKK ile işbirliği yaptığı” yönündeki sözlerine ilişkin  “PKK terör örgütü tarafından saldırıya uğrayan tek siyasi parti lideri benim. PKK terör örgütü beni öldürmeye çalıştı. Bu saldırıda şehit olan jandarma er Fatih Çaybaşı’nı da bu vesileyle bir kez daha rahmetle anıyor, ailesine saygılarımı iletiyorum. Adalet Yürüyüşü sırasında da IŞİD terör örgütünün hedefi oldum, malumunuz dava sürüyor. Biz hiçbir terör örgütüyle kol kola da değiliz, yan yana da değiliz. Ben kol kola geziyorsam neden bana saldırdı. PKK bana saldıracak, bir askerimiz şehit olacak, ben kol kola gezmiş olacağım.” dedi.

HDP ile bir görüşme olup olmadığı konusunda Kılıçdaroğlu, “Hayır. Milletvekilleri parlamentoda birbirini görüyor, konuşuyor ama siyaseten görüşmüyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Türkçe ezan”ı savunan sözleri sonrası ihraç istemiyl parti disiplin kuruluna sevkedilen Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz için şunları söyledi:

“CHP’nin programı, seçim bildirgeleri, söylemleri vardır. Eğer siz kendinize özgü bir düşünce ortaya koymak istiyorsanız partiden ayrılırsınız. Partinin içindeyseniz, onun ortaya koyduğu kurallara uyacaksınız. Zaten partili olmak kendini sınırlamak demektir. Herkes farklı düşünebilir, biz yetkili kurullarımızda bu farklılıkları özgürce tartışırız. Ama kendi düşünceni kurumsal bir düşünce gibi açıklayamazsın.”

SAĞCILIK YANITI: NESİNİ TAKLİT EDELİM?

CHP lideri partisinin yerel seçimdeki İstanbul ve Ankara adayları için de Büyükçekmece Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eski MHP’li Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a açık kapı bıraktı.

“Sağ tandanslı adaylarınız hep tartışma konusu oldu. Ankara için ismi geçen Mansur Yavaş’tan yola çıkarak, “AK Parti’yi taklit etmekle” eleştiriliyorsunuz.” sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Nesini taklit edelim? CHP hiçbir partiyi taklit etmez ancak CHP’nin özellikle AK Parti tarafından taklit edildiğini siz de çok iyi biliyorsunuz. Seçim vaatlerimiz bire bir taklit edildi. Onlarca örneği var.” derken, Mansur Yavaş için de “Mansur Bey, partililerimiz tarafından da Ankara halkı tarafından da sevilen bir kişi. Mansur Bey’le ilgili bir sorunumuz yok… Asıl mesele Ankara’nın dürüstçe yönetilmesi… Ankara’nın çağdaş cumhuriyet kenti kimliğine kavuşması… Bizim için kamu yönetiminde dürüstlük çok önemli ve kendisi dürüst biri. Bizim istediğimiz, düşlediğimiz Ankara’yı hayata geçirebilecek bilgi birikimine de sahiptir Sayın Yavaş…” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun isminin konuşulmasıyla ilgili ise “Ekrem Bey çok başarılı bir başkan. Beylikdüzü’nün çehresini değiştirdi, tam bir modern kent havasına büründürdü Beylikdüzü’nü… Yeni yeni büyüyen bir ilçeydi Beylikdüzü. Son derece planlı, modern şehircilik anlayışına uygun bir kentleşmeyle büyümesini, gelişmesini sağladı İmamoğlu. Kendisine oy veren vermeyen ayrımına gitmedi, herkese eşit hizmet götürdü. Uyuşturucu batağı olan yerleri kültür merkezine dönüştürdü. Bütün aileler son derece memnun.” derken adaylığıyla ilgili olarak “Beylikdüzü Belediye Başkanımız son derece başarılı bir belediye başkanı, iyi bir İstanbullu, iyi eğitimli bir başkan, demekle yetinelim.” değerlendirmesinde bulundu.