Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce'yle ilgili ilk açıklama

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 36. Olağan Kongresi'nde rakibi olan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce hakkında ilk kez konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce'yle ilgili ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin 36. Olağan Kongresi’nde rakibi olan ve parti yönetimini sert sözlerle hedef alan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce hakkında konuştu.

İnce’nin kurultaydaki konuşmasını “çok beğendiğini” ifade eden Kılıçdaroğlu “Parti içiyle ilgili konuştu ama ben tam aksine Türkiye’nin sorunlarından çıkma konusuna değindim. Muharrem Bey bizim değerli bir arkadaşımız tabi ki bizim için çalışacak, bizim ortak bir hedefimiz var.” dedi.

FOX TV’de İsmail Küçükkaya‘nın konuğu olan Kılıçdaroğlu, kurultay sonrası partinin yeniden oluşturulan merkezi kurullarına ilişkin de “Kurultayda delegelerin seçtiği 60 kişi var, hepsi değerli. 60 kişiden bir MYK oluşturduk, MYK’daki arkadaşlarımız kendi görevlerini yaptıkları sürece başarıyı sağlayabiliriz. Eğitim politakaları, demokrasi, dış politikalarımız sorunlu… Bu sorunları aşmak zorundayız. Ben şunu garanti edebilirim; biz sorunları saptama ve çözüm üretme konusunda en yetkin MYK’yız. Değişim sihirli bir sözcüktür, hayatın her alanında yeniliklere açık olmak zorundayız. Bir sorunu çözeriz ama başka bir sorun ortaya çıkar.” dedi.

‘HAYIR’ ÇIKTI

Şaibeli 16 Nisan referandumuna ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, “Referandumda 51.2 Hayır çıktı. YSK’ya çöreklenmiş bir yapı dedi ki evet çıktı. Devletin parası, uçağı her şeyi kullanıldı. Ona rağmen başarılı olamadılar. Önlemini alacağız. Bugünden bütün altyapıyı oluşturuyoruz. Sandığa gideceğiz. 2019’da bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz” dedi.