Kılıçdaroğlu'ndan adaylık isteyen vekile: Beni vekil yap diye gırtlağıma çöktün şimdi İzmir'i istiyorsun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinden İzmir'den aday olmak için izin isteyen bir vekili azarladığı öne sürülüyor.

Kılıçdaroğlu'ndan adaylık isteyen vekile: Beni vekil yap diye gırtlağıma çöktün şimdi İzmir'i istiyorsun

Seçim stratejilerini belirlemek için hazırladığı raporda seçim kampanyasında “sağın dilini kullanmayı” öneren CHP’de adaylık yarışının kızışmaya başladığına ilişkin ilginç iddialar yaygın medyada köşe yazısı konusu oldu.

Habertürk’ün CHP kulislerinden duyumlarını aktaran yazarı Sevilay Yılman, CHP’li vekillerin yüzde 20’sinin aday olmak için kulis yaptığını belirtirken, “Mesela Aykut Erdoğdu, Dursun Çiçek, Engin Altay’ın da İstanbul’u istediği iddia ediliyor. Daha da var. Gökhan Zeybek’in Sarıyer İlçesi, Onursal Adıgüzel’in ise Ataşehir için uğraştığı öne sürülüyor.” dedi.

Bu durumun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu çileden çıkardığını öne süren Yılman, İzmir için aday olmak isteyen bir vekile Kılıçdaroğlu’nun verdiği yanıtı aktardı.

Yılman’ın yazısında o bölüm şöyle:

“Çok yakın bir isimden duyduğuma göre geçtiğimiz günlerde bir milletvekili de İzmir’e aday olmak için kapısını çalmış.

Ancak Kemal Bey kendisinden icazet almaya gelen o milletvekiline epeyce sinirli ve yüksek bir tonda aynen şu yanıtı vermiş: “Kardeşim daha 6 ay önce beni vekil yap diye gelip gırtlağıma çöktün şimdi gelmiş İzmir’i istiyorum diyorsun. Yani anlamıyorum sizin bu hırsınızı. Ne istiyorsunuz? Neyi hedefliyorsunuz? Niye hep siz? Neden? Ne sanıyorsunuz siz kendinizi? Ne yani sizler bu partide ağasınız da, diğer partili arkadaşlarımız maraba mı?“