Kılıçdaroğlu sopa gösterdi: Bundan sonra partiyi tartıştıran disipline gidecek

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partide 'kurultay' tartışmalarını devam ettirenlere disiplin yolunun açılacağı uyarısında bulundu.

Kılıçdaroğlu sopa gösterdi: Bundan sonra partiyi tartıştıran disipline gidecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında kurultay talebinde bulunanlara yönelik “Bundan sonra partiyi zaafiyete uğratacak bir tartışma içine sokacak kişiler hakkında disiplin sürecini işleteceğiz. Asla tavizimiz olmayacak, haklarında gereği neyse yapılacak” dediği öğrenildi.

Cumhuriyet’ten İklim Öngel‘in aktardığına göre, olağanüstü kurultay sürecinin partiye ciddi zarar verdiğini, hızlı bir şekilde kurultay tartışmalarından çıkılması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu’nun “Ülkenin durumu ortada. Ekonomik kriz geliyor. İmza verenler partilimiz, hepsinin başımızın üzerinde yerleri var. Kimseye husumet beslemeyeceğiz. Ama bundan sonra partiyi sürekli tartışmanın gündeminde tutacak, zafiyete uğratacak bir tartışma içine sokacak kişiler hakkında disiplin sürecini işleteceğiz. Bu konuda tavizimiz yok, haklarında gereği yapılacak” dediği öğrenildi.

Buna göre; bu aşamadan sonra hakaret ve kişilik haklarına saldıranlara yönelik gidilecek “yargı” yolunun yanı sıra partiyi kamuoyu önünde tartışmaya devam edenlere de “ disiplin” uygulaması başlatılacak. Partinin önünde devam eden eylemlere yönelik olarak da MYK’de “Partinin önü eylem alanı değildir” yorumu yapıldığı belirtildi. Bu kişilerin partiye üye olup olmadığına bakılarak partiyle ilişiğinin kesilebileceği belirtiliyor.