Kılıçdaroğlu: Ben deli miyim kardeşim ömrü billah bu koltukta oturacağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son Parti Meclisi Toplantısı'nda "Deli miyim kardeşim ömrü billah bu koltukta oturacağım; Genel Başkan koltuğuna oturmanın ne büyük delilik olduğunu bilmiyor muyum?" dediği aktarıldı.

Kılıçdaroğlu: Ben deli miyim kardeşim ömrü billah bu koltukta oturacağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin PM Toplantısı’nda yaptığı kapanış konuşmasında ‘koltuk’ tartışması ve Muharrem İnce’ye ilişkin sözleriyle ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya‘nın aktardığına göre, CHP lideri kendisi için bir genel başkanda olması gerekenleri “Yeni bir felsefesi ve bakış açısı olmalı; ahlaki duruş gösterebilmeli; yılmadan mücadele edebilmeli” diye 3 madde ile sıraladıktan sonra 3 cümleyi dile getirdi:

“1- Seçim sonrası Muharrem İnce’nin Genel Başkan olmasını destekleyerek bırakacaktım; İnce ile hareket eden Yaşar Tüzün’e de aktardım. Genç, dinamik, bu işi götürür diye düşünmüştüm ama o kavga çıkardı; olmayacağını anladım.

2- Deli miyim kardeşim ömrü billah bu koltukta oturacağım; Genel Başkan koltuğuna oturmanın ne büyük delilik olduğunu bilmiyor muyum?

3- Bu partide ideolojik erozyon var, il örgütlerinden tüm yönetimlere kadar, bunun düzelmesi lazım, benim de sorumluluğum var…”

Sarıkaya’nın aktardığına göre Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamalar, partisinde kendisine yakın isimlere de görevinden ayrılacağı yönünde kanaat uyandırdı.

Sarıkaya “Bunun zamanlamasına ilişkin bir öngörüleri yok, ancak Kılıçdaroğlu’nun yıllardır dile getirdiği partideki yeniden yapılanmayı tamamladığı anda bu yönde adım atacağı yönünde” derken, Kılıçdaroğlu’na destek verenlerle birlikte, İnce ile hareket etmeyen muhalefeti buluşturanın da bu nokta olduğunu belirtti.