Karanlığın sesinden çağrı: Çocukları TÜYAP'a götürmeyin

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu MEB ve YÖK'e seslenerek, öğrencileri TÜYAP Fuarı'na taşımaması çağrısı yaptı.

Karanlığın sesinden çağrı: Çocukları TÜYAP'a götürmeyin

Hemen her gün yaptığı kışkırtıcı ve açıkça suç teşkil eden provokatif haberleriyle gericiliğin “cesur” sesi Akit Gazetesi, bugün yaptığı çağrıyla misyonunun ne olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Gazetenin Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, geçtiğimiz hafta kapılarını açan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı için MEB’e seslenerek, “Öğrencileri fuara taşımayın” çağrısı yaptı.

Yayınevlerini hedef gösteren Karahasanoğlu, “LGBTİ’liler mi dersiniz.. PKK’ya övgüler düzen sözde yazarlar mı dersiniz.. Cumhurbaşkanı’na küfür edenler mi dersiniz.. Hepsi oradalar.” derken, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün TÜYAP’a öğrenci taşımaması gerektiğini belirtti. YÖK’ü de bu çağrıya bir genelge yayımlayarak uymaya davet eden gerici yazar TÜYAP yönetimini de uyararak “Ya o ahlaksız yayınevlerini fuarına almaz.. Milli Eğitimin desteğinden yararlanır.. Ya da.. O ahlaksız yayınevlerine fuarda stand açtırır.. Ama o zaman da, okul çatısı altında fuara müşteri taşınmasının getirisinden feragat etmiş olur..” dedi.

Karahasanoğlu’nun yazısında bazı bölümler şöyle:

LGBTİ’liler mi dersiniz.. PKK’ya övgüler düzen sözde yazarlar mı dersiniz.. Cumhurbaşkanı’na küfür edenler mi dersiniz.. Hepsi oradalar. Ordalar ve bu ülkenin tertemiz çocuklarına, “Alışın buradayız” diyerek karşılama yapıyorlar.. Tamam, Türkiye bir laik ülke.. Özgür bir ülke.. Ama.. Ahlaksızlığı devlet eli ile yaygınlaştırılan bir ülke olmak zorunda da değil..

“Alışın burdayız” diyen kim ise.. Kendi cebinden yaptığı masraf ile.. Kitabını bassın.. Ben itiraz ederim ama.. Elimden engelleme noktasında bir şey gelmez.. Gelmiyor.. Bu yolda, paraları yok ise, yurtdışındaki gizli amaçlı derneklerden vakfılardan yardım da alıyorlar.. Ona da bir engelleme, bir vatandaş olarak yapamıyoruz..

Ama.. Lütfen.. Üç tane, beş tane de olsa.. Ki çok daha fazla, bu tür ahlaksız kitapların, terör örgütü yandaşlarının kitaplarının olduğunu garantileyerek söyleyebilirim.. Bunların bulunduğu bir fuara, niçin okul müdürlerimizin organize ettiği etkinliklerle, öğrenci taşıyoruz? Manisa Milli Eğitim Müdürü’nün aldığı kararın benzerini.. İstanbul Milli Eğitim Müdürü alamaz mı? İstanbul Valisi, Milli Eğitim Müdürümü’ze bir hatırlatma yapamaz mı? “Yok kardeşim, bizim okul çatımız altında, böyle bir fuara öğrenci taşınması mümkün değildir” diye bir genelge yayınlanamaz mı? Manisa Milli Eğitim Müdürü yaptı.. İstanbul Milli Eğitim Müdürü, niye yapamasın ki? YÖK, bir genelge yayınlayamaz mı? 

Fuar henüz bitmedi.. Bugünden itibaren, bu karar alınır.. Uygulanır.. Dışardan yardımlarla sübvanse edilen kitapların yayıncıları da.. Bir tercihte bulunmak zorunda kalırlar.. Bu ahlaksız kitapları basmaya devam ederler.. Ama, TÜYAP Fuarı’nın devlet katkılı imkanlarından yararlanmadan piyasaya çıkarlar.. TÜYAP da bir tercihte bulunur.. Ya o ahlaksız yayınevlerini fuarına almaz.. Milli Eğitimin desteğinden yararlanır.. Ya da.. O ahlaksız yayınevlerine fuarda stand açtırır.. Ama o zaman da, okul çatısı altında fuara müşteri taşınmasının getirisinden feragat etmiş olur.. Tercih, kendilerinin..