Kammenos: Onları parçalayacağız

Atina ve Ankara, karşılıklı provokatif açıklamalarla tansiyonu yükseltmeye devam ediyor.

Kammenos: Onları parçalayacağız

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Ege Denizi’nin Türkiye’ye yakın kısmındaki adalarda daha fazla askeri personelin görevlendirilmesini emrettiğini söyledi.

SYRIZA’nın hükümet ortağı ANEL’in Genel Başkanı ve Milli Savunma Bakanı Kammenos 4 Nisan Çarşamba günü İkaria adasında yaptığı konuşmada “Düşmanın tahrikleri, tehditleri ve küfürleri ne bizi korkutuyor ne de diz çöktürüyor. Aksine bizi daha fazla güçlendiriyor. Eğer yürekleri varsa bir milimetremiz üzerinde bile hak iddia etmeye cesaret etsinler” ifadelerini kullandı.

Kuşadası’nın karşısında yer alan Samos’un hemen yanındaki İkarya adasında yaptığı konuşmada Bakan Kammenos, “Cesaretleri varsa, topraklarımızın bir santimini zorlasınlar. Birleşmiş Yunanlılar onları ezecekler. Biz onların provokasyonları, tehditleri ve hakaretlerinden korkmadık, dize getirilmedik. Bizi daha da güçlendiriyorlar” ifadelerini kullandı.

“1821’DE OLDUĞU GİBİ…”

Kammenos açıklamalarının devamında ise “Sizi temin ederim ki ülkemiz Yunanistan’ın tüm siyasi güçlerimizin koruyucu nazarlığı Silahlı Kuvvetlerimizdir. Yunanlar olarak birlik içerisinde onları parçalayacağız. Yunan halkına nifak sokamazlar. Bunu da her şeyden önce bugün kadrolu personelimizle birlikte olan siz milisler kanıtlıyorsunuz” ifadelerini kullanırken, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

“Bir caydırma mesajı, bir kararlılık mesajı gönderiyoruz. Yunan topraklarının, denizinin veya havasının bir milimetresi üzerinde bile hak iddia etmeye kalkarlarsa dünya savaşlarında olduğu gibi, 1821’de olduğu gibi, Helenizmin savunması gerektiği her dönemde olduğu gibi karşılık görecekleri yönünde bir mesaj gönderiyoruz!”

YILDIRIM “SAYMAYIN” DEMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım, dün MEB Yurtdışı Lisansüstü Öğrenim Bursluluk Programı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin üniversiteye erişimde Yunanistan’ın ardından ikinci sırada olduğunu söylerken “Yunanistan’ı saymayın. Bir vilayetimiz kadar ülke. İstanbul’dan biraz daha küçük. Neyse komşumuz yine de idare edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Yıldırım, Ege’deki gerilime de atıfta bulunarak, “Rahat durduğu sürece diyeceğimiz bir şey yok” demişti.