"Kadir İnanır felç kalabilir"

11 Şubat günü evinde fenalaşan oyuncu Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin Prof. Ergun Demirsoy'dan açıklama geldi.

11 Şubat günü evinde fenalaşan ve beynine pıhtı attığı anlaşılan oyuncu Kadir İnanır önümüzdeki hafta ameliyat olacak. Ameliyatı gerçekleştirecek olan Prof. Ergun Demirsoy, operasyonun son derece riskli olduğunu söyleyerek, “Felç kalma riski var, çok dikkat edilmesi lazım” dedi.

İnanır’ın tıkalı damarlarından birine stent takılmış, sanatçının bir diğer tıkalı damar nedeniyle ikinci kez operasyon geçireceği açıklanmıştı. İkinci ameliyatı gerçekleştirecek olan Prof. Dr. Ergun Demirsoy, önceki gün Ataşehir Marriott Hotel Asia’da düzenlenen bir etkinlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Demirsoy, önümüzdeki hafta gerçekleşecek operasyonun risklerinden söz etti: “Yaptığımız tahlillerde beyne giden şah damarında ciddi bir hasar tespit ettik. Daha sonra felç riskiyle karşılaşmaması için o damarı temizleyeceğim. Ancak beyne giden bir damar olduğu için operasyon sırasında da felç kalma riski var. O nedenle çok dikkat edilmesi lazım ama en iyi şekilde halledeceğiz. Ameliyat öncesi tüm hazırlıklar yapıldı. Kadir Bey’i dinlenmesi için evine gönderdik, önümüzdeki hafta ameliyatı gerçekleştireceğiz.”