İYİ-SEN'den tutuklanan üçüncü havalimanı işçileri hakkında açıklama

İYİ-SEN, üçüncü havalimanı işçilerine yönelik tutuklamaları yazılı bir açıklamayla protesto etti. Tutuklamaların siyasi bir cezalandırma olduğu belirtilen açıklamada, işçilerin mücadeleyi daha örgütlü şekilde sürdüreceği vurgulandı.

İYİ-SEN'den tutuklanan üçüncü havalimanı işçileri hakkında açıklama

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN)  kötü çalışma koşullarının düzeltilmesi için başlattıkları protesto eylemleri nedeniyle tutuklanan 24 havalimanı işçisi ve sendika yöneticisi hakkında açıklama yaptı.

Tutuklamalarının işçilerin taleplerini boğup gayrimeşru hale getirmek için yapılan siyasi bir cezalandırma olduğuna dikkat çekilen açıklamada “Üçüncü havalimanı işçileri, hakları için mücadeleyi daha örgütlü kılacak ve mücadeleye devam edecektir.” denildi.

İYİ-SEN’in açıklaması şu şekilde:

“TUTUKLAMALAR HUKUKİ DEĞİL SİYASİDİR

Üçüncü havalimanında geçtiğimiz hafta gerçekleşen direnişin ardından sermaye düzeni işçilerin taleplerini boğmak ve gayrı meşru kılmak için bir kez daha tutuklama aracını kullandı.

İçlerinde direnişe destek için gelen bazı sendikacıların da bulunduğu 24 kişi “sudan bahaneler” ile tutuklanmıştır.

Sermaye düzeni bir kez daha işçilerin en basit talepleri olan barınma, beslenme, ulaşım ve güvenlik isteklerini bastırmayı tercih ederek, en ufak bir hak aramaya karşı sopasını göstermiştir. Tutuklamalar hukuki bir seçenek değil, siyasi bir cezalandırma olarak kullanılmıştır.

İçlerinde direnişe destek veren sendikaların üye ve destekçilerinin de bulunduğu 24 kişinin tutuklanmasını protesto ediyoruz.

Üçüncü havalimanı işçileri, hakları için mücadeleyi daha örgütlü kılacak ve mücadeleye devam edecektir.

İNŞAAT VE YAPI İŞÇİLERİ SENDİKASI”